Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Καιρός: Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Πύργο με βροχές και ανεμοστρόβιλο -Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Άστατος είναι ο καιρός σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου εντοπίζονται θέματα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Πύργο. Μάλιστα, ο καιρός δεν αναμένεται να παρουσιάσει ιδιαίτερη βελτίωση τη Δευτέρα 21 του μήνα.

Μάλιστα, την Τρίτη τα φαινόμενα πιθανότατα να επεκταθούν, ενώ την Τετάρτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα μεταφερθούν προς τα ανατολικά της χώρας.

Πύργος: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την περιοχή του ΚΤΕΛ και ξήλωσε στέγες [εικόνες]

Έντονες βροχοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη

Έντονη βροχόπτωση ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (20/11) στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Αποτέλεσμα του φαινομένου είναι όσοι πραγματοποιούν την κυριακάτικη, βραδινή έξοδό τους στα μαγαζιά του κέντρου, να ψάχνουν υπόστεγα για να μπορέσουν να προστατευτούν, όπως αναφέρει το GRTimes.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από το μεσημέρι στην πόλη, με μία μικρή διακοπή. Από τις πρώτες βραδινές ώρες, ωστόσο, η βροχόπτωση έγινε πιο έντονη. Πάντως, παρά το αρκετό νερό που πέφτει, η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Πάτρα: Δρόμοι έγιναν ποτάμια, έπεσαν δέντρα από την ισχυρή καταιγίδα

Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, την Πάτρα, οι δρόμοι πλημμύρισαν από την έντονη βροχή, ενώ ο δυνατός αέρας προκάλεσε ακόμα και την κατάρρευση δέντρων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τempo24.

Πύργος: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την περιοχή του ΚΤΕΛ -Ξήλωσε στέγες

Μεγάλες ζημιές έχει προκαλέσει ανεμοστρόβιλος στην περιοχή του ΚΤΕΛ, στον Πύργο.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό η στέγη από την αποβάθρα του ΚΤΕΛ αποκολλήθηκε και σκόρπισε σε μεγάλη απόσταση, με κομμάτια να πέφτουν στην οδό Πατρών και τον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου Λέτρινα, όπως γράφει το Ιlialive.

Από τις πτώσεις των τμημάτων στέγης προκλήθηκαν φθορές σε αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε γραφεία στο χώρο των Εργατικών Κατοικιών οδού Κατακόλου όπου έσπασαν τζαμαρίες, ενώ αρκετά δέντρα ξεριζώθηκαν σε Κατσικάρι και Καταράχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζημιές έχουν προκληθεί σε συσκευαστήριο στην περιοχή του Καταραχίου.

ΕΜΥ: Οι περιοχές που θα έχει βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα 21/11/22

Καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στο Ιόνιο και την Ήπειρο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα κεντρικά και βόρεια θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί έως 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 19 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Στο Ιόνιο και την Ήπειρο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Ιόνιο έως το μεσημέρι νοτιοανατολικοί έως 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα κεντρικά και βόρεια μέχρι το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 στα νότια 5 πρόσκαιρα έως 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Υποχωρεί λίγο η θερμοκρασία τη Δευτέρα 22/11/22

Για τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου το Meteo προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα κεντρικά τις πρωινές ώρες.

Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν αρχικά στα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, στα ανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από 8 έως 14 βαθμούς), 14 έως 20 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 13 έως 19 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 9 έως τους 14 βαθμούς), 18 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη βόρεια Κρήτη έως τους 23 βαθμούς Κελσίου), 17 έως 21 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή των ανέμων σε δυτικούς μέτριους 4-5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 21/11/22

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια ισχυροί 6 Μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 Μποφόρ.


Πηγή