Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Στα δύο θα χωριστεί η Ελλάδα σήμερα -Πού θα βρέξει, πού θα έχει ζέστη

Συνεχίζεται και σήμερα η αστάθεια του καιρού, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από αύριο Παρασκευή (16/6) αλλά και το Σαββατοκύριακο οι καιρικές συνθήκες θα είναι κακές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, η χώρα σήμερα Πέμπτη θα χωριστεί… στα δύο. Πιο συγκεκριμένα, στην ανατολική και νότια χώρα από την Θράκη και κυρίως το Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, θα έχει ζέστη καλοκαιρινή. Στην υπόλοιπη κεντροβορειοδυτική χώρα, η καιρική κατάσταση θα παραπέμπει μάλλον σε φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες και ο υδράργυρος δεν θα ανέβει ιδιαίτερα ψηλά.

Πιο συγκεκριμένα, στη κεντροβορειοδυτική Ελλάδα θα υπάρχουν σύννεφα τα οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνά. Θα σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές στα Επτάνησα, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη βόρεια–βορειοδυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Θεσσαλία, καθώς και στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και φυσικά στην Ήπειρο.

Η πρόγνωση καιρού για την Αττική

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η Αττική θα έχει λίγες, αραιές συννεφιές από τις πρωινές ώρες και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνειας. Ωστόσο οι αραιές συννεφιές από τα δυτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα περάσουν και πάνω από την Αττική. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ψιχαλίσει ή και να βρέξει για πολύ λίγο και πολύ τοπικά.

Καιρός: Δείτε την πρόγνωση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου

H πρόβλεψη του meteo για σήμερα Πέμπτη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές το πρωί στο Ιόνιο και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, μέτριοι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Η ορατότητα στα δυτικά και κεντρικά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 24 βαθμούς), 17 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 16 έως 22 βαθμούς), 18 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 32 βαθμούς στην Κρήτη, 17 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 21 έως 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους μέτριους 4-5 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.


Πηγή