Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Καιρός: Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες και σήμερα -Λίγες βροχές, κυρίως στα δυτικά

Συνεχίζεται η καλοκαιρινή διάθεση του καιρού και σήμερα με την θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές να κυμαίνεται από 26 έως 28 τις μεσημεριανές ώρες.

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες θα είναι περιορισμένες οι νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο μέχρι το τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές στη Θράκη όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται στα Δυτικά. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η
θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις στην Κρήτη, κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 και στα νότια έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Αραιές νεφώσεις, από το βράδυ κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις αναμένονται στο λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις ανεμένονται το Σάββατο στην συμπρωτεύουσα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή