Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Καιρός: Σφοδρή καταιγίδα πλήττει αυτήν την ώρα την Αθήνα -Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το απόγευμα της Τρίτης (23/8) την Αθήνα, σε συνέχεια των έντονων φαινομένων που αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και την Τετάρτη (24/8) σε μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις για τον καιρό.

Μάλιστα, οι προγνώσεις κάνουν λόγο για κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια, ακόμη και για χαλαζοπτώσεις, όπως και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία των μετεωρολόγων, ο καιρός θα αρχίσει να καλυτερεύει και να γίνεται ξανά καλοκαίρι από την Κυριακή 28 Αυγούστου.

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση Στυλιανίδη για πολύ έντονα φαινόμενα -«Αν χρειαστεί, θα ενεργοποιηθεί το 112»

Προβλέψεις για βροχές, κεραυνούς και χαλάζι σήμερα -Πού θα χτυπήσουν, πότε θα ξαναδούμε καλοκαίρι

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη (24/8), που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή την Τετάρτη 24/8/22

Αττική

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι έντονα.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

  • Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα την Τετάρτη 24/8/22

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, την Τετάρτη 24 Αυγούστου αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα τοπικά θα έντονα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, με έμφαση σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και πιθανώς στις Σποράδες. Οι καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, ενώ στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μεγάλου μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 25-26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32-33, στην Ήπειρο από 12 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

Η πρόβλεψη του καιρού μέχρι και τη Δευτέρα 29/8/22

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, την Πέμπτη 25 Αυγούστου στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές δε θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.


Πηγή