Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Καιρός: Χιόνισε και στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου! Δείτε φωτό και βίντεο

Ο «τρελός» -για την εποχή- καιρός έχει φέρει χιόνια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Μπορεί να ήταν αναμενόμενο, καθώς οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει την επιδείνωση του καιρού, αλλά δεδομένα δημιουργεί αίσθηση η χιονόπτωση με το ημερολόγιο να δείχνει 19 Μαρτίου. Τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να συνεχιστούν και την Κυριακή (20/3), ενώ η κατάσταση θα αρχίσει να επιστρέφει σε λογικά για την εποχή επίπεδα από την προσεχή Τετάρτη.

Ήδη η κακοκαιρία που ξεκίνησε από τα βόρεια της χώρας «κατηφορίζει» προς τα νότια, με τις περισσότερες περιοχές να θυμίζουν ψυγείο. Μάλιστα, το λεκανοπέδιο αρχίζει να παίρνει σε τμήματά του λευκές αποχρώσεις.

Ακόμη και στην Αττική, όπου το κρύο είναι τσουχτερό, ξεκίνησε η χιονόπτωση κατά τόπους το βράδυ του Σαββάτου. Μένει να φανεί κατά πόσο αυτό θα εξελιχθεί σε χιονόστρωση.

Καιρός, Σάκης Αρναούτογλου: Σε αυτές τις 23 περιοχές της Αττικής αναμένεται αύριο να χιονίσει

Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα -Χιόνι και στην Αττική, πολικές θερμοκρασίες -Πού θα το στρώσει την Κυριακή

Χιόνι αργά το βράδυ του Σαββάτου έπεσε και σε Κολωνάκι και Παγκράτι, για λίγη ώρα, ενώ σαφώς περισσότεο χιόνι έπεσε και στα βόρεια και ανατολικά προάστια, Γλυκά Νερά, Γέρακα, αλλά και στο νότια, στην Ηλιούπολη, ενώ μπόρα χιονιού σημειώθηκε και στο Λαγονήσι.

Χιόνι στο Κολωνάκι
Χιόνι στο Κολωνάκι
Κολωνάκι
Κολωνάκι
Στο Κολωνάκι, αργά το βράδυ του Σαββάτου
Στο Κολωνάκι, αργά το βράδυ του Σαββάτου
Χιόνι στο Γέρακα το βράδυ του Σαββάτου
Χιόνι στο Γέρακα το βράδυ του Σαββάτου
Χιόνι στο Γέρακα το βράδυ του Σαββάτου
Χιόνι στο Γέρακα το βράδυ του Σαββάτου

Είναι χαρακτηριστικό ότι η θερμοκρασία το πρωί του Σαββάτου κυμάνθηκε και κατά 10 βαθμούς χαμηλότερα, ενώ το κρύο συνεχίζει να είναι κάτι παραπάνω από αισθητό σχεδόν σε όλη τη χώρα. Άλλωστε, οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το βασικό χαρακτηριστικό των φαινομένων που συνοδεύουν το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας.

Τουλάχιστον, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το τριήμερα της 25ης Μαρτίου θα έχει λογικές για την εποχή συνθήκες, καθώς θα κάνουν την εμφάνισή τους θερμές αέριες μάζες.

Βίντεο του iefimerida.gr από περιοχές που χιονίζει στην Αττική:

Βίντεο από άλλες περιοχές στις οποίες πέφτει χιόνι:

Στην Ηλιούπολη

Στα Γλυκά Νερά

Στο Λαγονήσι

Σάκης Αρναούτογλου: Οι περιοχές της Αττικής που θα το στρώσει

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής, την Κυριακή 20 Μαρτίου θα δουν να κάνει την εμφάνισή του ο χιονιάς.

«Όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο έμπειρος μετεωρολόγος:

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι!

Πολλά τα ερωτήματα των φίλων από την Αττική για την αυριανή εξέλιξη του καιρού όσον αφορά στις χιονοπτώσεις, οι οποίες χοντρικά αναμένονται από τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες και μέχρι περίπου και μετά το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Κάνοντας κλικ στην εικόνα μπορείτε να δείτε τους δήμους με βάση το υψόμετρο τους με την μεγαλύτερη πιθανότητα χιονόπτωσης και χιονόστρωσης το πρωί αλλά και το μεσημέρι αντίστοιχα:

Περιμένω τα σχόλιά σας αύριο!».

Μάλιστα δημοσίευσε και σχετικό πίνακα, στον οποίο αναφέρει ότι σε 23 περιοχές της Αττικής αύριο το πρωί θα χιονίζει. Σε 13 περιοχές η χιονόπτωση θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου και σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να υπάρξει και χιονόστρωση.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τις περιοχές που πιθανόν θα χιονίσει στην Αττική:


Πηγή