Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Και με τον Βελόπουλο μπορεί να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο βουλευτής του Στ. Αραχωβίτης [βίντεο]

Τη μετεκλογική συνεργασία με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο δεν απέκλεισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό μέσο της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκυβερνήσει «με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, με όλες τις δυνάμεις που θεωρούν ότι το σύστημα Μητσοτάκη πρέπει να τελειώσει εδώ».

Κατόπιν, σε ερώτηση αν ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελληνική Λύση, απάντησε: «Αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία, στον στόχο μας…, όλα τα συζητάμε». «Καλώ τον ελληνικό λαό στις εκλογές που έρχονται να σκεφτεί πολύ καλά τι να ψηφίσει», κατέληξε.

Το βίντεο των δηλώσεων από το 24.30 και μετά:

Αντίδραση στα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε από την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ στη Λακωνία, που αναφέρει ειρωνικά σε ανακοίνωσή της πως το συμπέρασμα από τη δήλωση Αραχωβίτη είναι πως «στο προοδευτικό μέτωπο για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη χωράνε όλοι… Ίσως ακόμα και η ΝΔ χωρίς Μητσοτάκη!».

Μετά την ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι «προφανώς ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη, ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με αυτό», λέγοντας για τη δήλωσή του ότι «η απάντησή μου στην ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν καταφανώς αφοριστική».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Ο Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας, πρώην υπουργός και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο APELA.GR στις 28/2, κάλεσε σε κοινό εκλογικό μέτωπο όλες τις δημοκρατικές – προοδευτικές δυνάμεις με στόχο την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση “Μητσοτάκης ΑΕ”.

Με τη βοήθεια του δημοσιογράφου ξεκαθάρισε με γλαφυρό τρόπο τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ η “προοδευτική συμμαχία” που θα οδηγήσει σε “προοδευτική κυβέρνηση”, αφού εκτός από το ΠΑΣΟΚ, σε αυτήν χωράει ακόμα και το κόμμα του Βελόπουλου!

Συμπέρασμα: Στο “προοδευτικό μέτωπο” για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη χωράνε όλοι… ίσως ακόμα και η ΝΔ χωρίς Μητσοτάκη!

Τα παραπάνω μαζί με τόσα άλλα δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο “έτοιμος” από κάθε άλλη φορά να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις για να υπηρετήσει το σύστημα, γιατί τώρα έχει πείρα!

Δεν είναι μόνο οι νόμοι που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους εφαρμόζει η ΝΔ ,όπως για τους πλειστηριασμούς, για την απελευθέρωση της ενέργειας, το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, το κόψιμο των συντάξεων κ.ά. Τους συνδέουν ακόμα βαθύτεροι δεσμοί που αφορούν τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου… βρέξει χιονίσει. ΚΚΕ δυνατό παντού, για να μην αφήσουμε το σύστημα να “αναπνεύσει” και να ανασάνουμε εμείς!».

Η νέα δήλωση Αραχωβίτη

«Προφανώς ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη, ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με αυτό. Η απάντησή μου στην ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν καταφανώς αφοριστική. Προοδευτικά χαρακτηριστικά στο κόμμα του κ. Βελόπουλου μόνο τα πιο βαθιά συντηρητικά κόμματα μπορούν να δουν.

Απορίας άξιο είναι πώς μόνο η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ κατάφερε να το δει ως “προοδευτική δύναμη”! Ενώ άπαντες αντιλήφθηκαν το νόημα των λεγομένων μου, η Ν.Ε. Λακωνίας προτίμησε τον δρόμο της διαστρέβλωσης, για λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει.

Επειδή θέλω να πιστεύω ότι το ΚΚΕ ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις που προφανώς δεν ανήκει το κόμμα του κ. Βελόπουλου, το ερώτημα-κάλεσμα παραμένει: Θα συμμετάσχει στο προοδευτικό μέτωπο όπως επιτάσσει η απλή αναλογική που μαζί ψηφίσαμε;».


Πηγή