Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Και ο Κασιδιάρης στη «γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ -Τι είπε για τον μαχητή του Αζόφ

Στην ίδια γραμμή πλεύσης με τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης κινήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την ταραχή που προκάλεσε η παρέμβαση μαχητή του Τάγματος Αζόφ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι κκ. Κουτσούμπας, Βελόπουλος και Βαρουφάκης αποκάλεσαν ναζί τον μαχητή που μίλησε στη βουλή ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έριξε τις ευθύνες στον πρωθυπουργό, έκανε λόγο για «ιστορική ντροπή» και κατέληξε: Οι ναζί δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή».

Σχεδόν τα ίδια λόγια χρησιμοποίησε και ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος με δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα δεν κρύβει την υποστήριξή του στον Ρώσο πρόεδρο. «Σήμερα απεδείχθη περίτρανα ποιοι είναι οι πραγματικοί ναζί, φασίστες και εχθροί της δημοκρατίας. Είναι η συμμορία του Μητσοτάκη και της νέας Δημοκρατίας», έγραψε ο Η. Κασιδιάρης, αναφερόμενος στην ομιλία Ζελένσκι και στην παρέμβαση του μαχητή του τάγματος Αζόφ.

Μετά την ταραχή που προκλήθηκε στα κόμματα, η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα έκανε διευκρινιστική ανακοίνωση, αναφέροντας πως πρόκειται για «προπαγάνδα της Ρωσίας ότι το Τάγμα Αζόφ είναι παραστρατιωτική μονάδα».

Ο καταδικασθείς Ηλίας Κασιδιάρης ίδρυσε το 2020 το κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα», με τροπολογία Βορίδη που αφορά την κάθοδο των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών στις εκλογές ουσιαστικά βάζει φρένο στην κάθοδο της εγκληματικής οργάνωσης σε επόμενες αναμετρήσεις. Οι καταδικασθέντες –και άρα και τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος– διατηρούν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι ως απλοί βουλευτές σε κάποιο κόμμα, στο οποίο, όμως, ο αρχηγός του δεν έχει καταδικαστική απόφαση στο ενεργητικό του.


Πηγή