Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Και ο Πύργος συμμετέχει στη Black Friday

Η Παρασκευή 25 Νοεμβρίου έχει  καθιερωθεί ως η «Black Friday» , η «μαύρη» Παρασκευή στα ελληνικά, όπου οι τιμές τα «βάφουν» μαύρα, καθώς τα καταστήματα σε πολλές χώρες του κόσμου κάνουν μοναδικές εκπτώσεις στα προϊόντα τους με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να βγαίνουν κερδισμένοι από τις αγορές τους και να δημιουργούνται ουρές.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Φυσικά το ίδιο θα συμβεί και στην πόλη του Πύργου που ήδη πολλά καταστήματα έχουν προαναγγείλει ότι θα έχουν μεγάλες εκπτώσεις για αύριο Παρασκευή.

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις:

Γερμανός, Οπτικά Τερζής, Public, istante, Έπιπλα Μιχαλόπουλος, ΗΡΑ Παιδικά, Cheap & Chic, Senso  καθώς και άλλες επιχειρήσεις τις  οποίες το καταναλωτικό κοινό μπορεί να τις ανακαλύψει κάνοντας βόλτα στην αγορά του Πύργου από το πρωί της Παρασκευής!

Μια σύντομη ιστορία του Black Friday

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες (τη γενέτειρα της Μαύρης Παρασκευής), η Black Friday ήταν η μέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών. Το Thanksgiving πέφτει κάθε χρόνο την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. Με τη Μαύρη Παρασκευή δινόταν στο σήμα για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων αγορών. Η μέρα άρχισε να εφαρμόζεται δειλά δειλά από τους εμπόρους ήδη από το 1932, ενώ οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να συνέλθουν από το μεγάλο Κραχ του 1929.

Ο όρος Black Friday απαντάται πρώτη φορά σε ένα κείμενο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το 1961.

Πώς προέκυψε η ονομασία Black Friday

Ο όρος «Black Friday» επινοήθηκε στη δεκαετία του 1960 για να σηματοδοτήσει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών.

Τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις των καταστημάτων ήταν χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με κέρδη.

Καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους

Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, αλλά και Πολωνία, Φινλανδία και πολλές άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο, γιορτάζουν την ημέρα της Black Friday (εφέτος, στις 25 Νοεμβρίου), με happenings, προσφορές, εκπτώσεις, εορταστικά bundles κ.λπ.

Περισσότερα νέα για την Ηλεία στο patrisnews.com.


Πηγή