Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Και στη Βρετανία η 3η δόση γίνεται στους τρεις μήνες, αλλά ο Πολάκης αποκαλεί την Επιτροπή Εμβολιασμού «τσίρκο» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς προηγούμενο είναι οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, εναντίον της εμβολιαστικής εκστρατείας, αλλά και εναντίον των ειδικών που εισηγούνται στην κυβέρνηση τα σχετικά μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη Όμικρον που απειλεί τον κόσμο.

Πρόσφατα, μάλιστα, στη Βουλή, ο κ. Πολάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, την ώρα που βρισκόταν στο βήμα και μιλούσε για τα υγειονομικά μέτρα, με αποτέλεσμα να γίνει επεισόδιο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει «Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ».

Προ διημέρου, στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τη μείωση του διαστήματος της τρίτης δόσης του εμβολίου από τους 6 μήνες που ίσχυε μέχρι σήμερα, στους 3 μήνες.

Ο σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων ημερησίως, ο χειμώνας που συνεπάγεται συναναστροφές σε κλειστούς χώρους, πόσο μάλλον τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς και τα στοιχεία από έρευνες στο Ισραήλ και άλλες χώρες για την τρίτη δόση του εμβολίου, φαίνεται να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επίσπευση του χρονικού διαστήματος μεταξύ των δόσεων των εμβολίων.

Αντί να ενθαρρύνει όσους διστάζουν να εμβολιαστούν, αλλά και όσους πρέπει να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στην Επιτροπή Εμβολιασμού, αποκαλώντας την «τσίρκο», ενώ έκανε λόγο για «απόλυτο πανικό του Μαξίμου».

Δείτε την ανάρτησή του:

«Τρεις μήνες λέει!!!! Αυτό δεν είναι «επιστήμη» είναι τσίρκο σε διατεταγμένη παράσταση. ΥΓ Ο πανικός είναι απόλυτος στην κυβέρνηση «Μαξίμου Α.Ε.».

Τι ισχύει στην Αγγλία

Ωστόσο, ήδη από τις 29 Νοεμβρίου, στη Μεγάλη Βρετανία, οι επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση για την εμβολιαστική εκστρατεία, πρότειναν μια τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η προστασία του πληθυσμού έναντι της μετάλλαξης Όμικρον.

H τρίτη δόση, που μέχρι τώρα χορηγείται στους άνω των 40 ετών, θα πρέπει να προτείνεται τρεις και όχι έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, σημείωσαν οι ειδικοί της επιτροπής JCVI, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Συνέστησαν, επίσης, τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών να μπορέσουν να επωφεληθούν από μια δεύτερη δόση εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης.

Ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αγγλίας, ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν-Ταμ δήλωσε πως η Όμικρον, την οποία χαρακτήρισε «νεοφερμένη», είναι ανησυχητική.

Τι ισχύει στη Γαλλία

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κατέστησαν υποχρεωτική την τρίτη δόση εμβολίου, από τις 15 Ιανουαρίου 2022, για τους πολίτες ηλικίας 18 – 64 ετών προκειμένου να συνεχίσει να ισχύει το υγειονομικό τους πάσο.

Για τον υπουργό Υγείας, δεν υπάρχει στη Γαλλία καμία υλικοτεχνική δυσκολία που να αποτρέπει την ομαλή διεξαγωγή της εκστρατείας εμβολιασμού με αναμνηστική δόση που στοχεύει στη δημιουργία ενός τείχους προστασίας κατά του πέμπτου κύματος της επιδημίας.


Πηγή