Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κακλαμάνης: Για το όνομα Μακεδονία είχαν υπογράψει 200 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στην περίοδο που 200 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφαν ώστε «τα Σκόπια να ονομάζονται Μακεδονία», φέρνοντας στη μνήμη του ένα σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», αναφέρθηκε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Πρέπει να υπενθυμίσω στον κ. Τσίπρα, γιατί εγώ κρατάω αρχείο, ότι την ίδια στιγμή που ο Καραμανλής έδινε τη μάχη του Βουκουρεστίου, με ημερομηνία 13/03/2008, η εφημερίδα “Αυγή” είχε πρωτοσέλιδο, άρθρο – διακήρυξη με τίτλο “Όχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν”, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία. Υπέγραφαν 200 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε μέσω του Real FM ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Εμείς τον περιμένουμε (τον πρωθυπουργό) να έρθει στη Βουλή και να μας παρουσιάσει ομόφωνη θέση της κυβέρνησής του. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Εγώ σας λέω σήμερα ότι παρά ταύτα- και το ζητώ δημοσίως- πρέπει να γίνει η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδος», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Κακλαμάνης, επισήμανε στη συνέχεια, όσον αφορά το Σκοπιανό ζήτημα και τη στάση που κρατάει: «Εγώ έχω σκληρότερη θέση και είναι γνωστό αυτό. Εννοώ ότι μέσα στη μικτή ονομασία, πρέπει σαφέστατα να περιγράφονται τρία πράγματα: το αδιατάραχτο των συνόρων, ότι θα είναι σαφές πως δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα και κυρίως ότι δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».

Για να καταλήξει, λέγοντας: «Εμείς ξανά δεκανίκι της κυβέρνησης αυτής δεν θα γίνουμε».

localStorage.clear();


Πηγή