Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μαζεύουν ακόμη πεσμένα δέντρα σε Παπάγου και Χολαργό

Η πτώση των δέντρων και των κλαδιών από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» την περασμένη εβδομάδα, ήταν τόσο μεγάλη, που στην περιοχή του Παπάγου και του Χολαργού ακόμη συνεχίζεται η προσπάθεια για την περισυλλογή τους.

Μάλιστα οι άνθρωποι του Δήμου λένε πως ο όγκος είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που προέκυψε πέρυσι με τη «Μήδεια».

Δίνοντας προτεραιότητα στα πιο επικίνδυνα σημεία, αυτή η στιγμή επιχειρούν 3 οχήματα με αρπάγη για το μάζεμα των πεσμένων κλαδιών από το πρωί έως το μεσημέρι, 2 οχήματα με αρπάγη για το μάζεμα των πεσμένων κλαδιών κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, 1 τριαξονικό απορριμματοφόρο/πρέσα, 1 ανατρεπόμενο φορτηγό, 1 όχημα/φορτηγό για στενά σημεία, 1 JCB από την Περιφέρεια Αττικής, 1 μεγάλο φορτηγό από την Περιφέρεια Αττικής και από την ερχόμενη Δευτέρα (7/2) θα επιχειρούν επιπλέον 2 φορτηγά με αρπάγη και 1 JCB. Παράλληλα με όλα αυτά, 2 οχήματα καλαθοφόρα κόβουν και κλαδεύουν επικίνδυνα δέντρα. Τόσο το δημοτικό προσωπικό, όσο και τα ιδιωτικά συνεργεία που έχει μισθώσει ο Δήμος, εργάζονται ανελλιπώς και τα Σαββατοκύριακα.

Αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες οχημάτων που έπαθαν ζημιές

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από την πτώση δέντρων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα για αποζημίωση, αναφέροντας τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο πρόκλησης της ζημίας τους. Ως προϋποθέσεις έχουν τεθεί η ζημιά να οφείλεται σε πτώση δέντρου, που είναι φυτεμένο σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο και το όχημα να μην μπορεί να αποζημιωθεί από ασφαλιστική εταιρεία ή από άλλη πηγή.


Πηγή