Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κακοκαιρία Ελπίς, Μαρουσάκης: Θα έχουμε χιόνι και στο Σύνταγμα -Πότε θα το στρώσει στην Αθήνα | ΕΛΛΑΔΑ

Τα δύσκολα είναι μπροστά με την κακοκαιρία «Ελπίς», προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Οπως υποστήριξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόβλεψή του για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η κακοκαιρία «Ελπίς» δεν έχει δείξει ακόμη το πραγματικό της μέγεθος και αναμένεται να φανεί τις επόμενες ώρες και στην Αττική.

Υποστήριξε ακόμη πως τη Δευτέρα και την Τρίτη θα φανεί το μεγαλύτερο «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Ελπίς» στις περιοχές της χώρας από τη Χαλκιδική και κάτω ενώ στην Αττική αναμένονται έντονα φαινόμενα τα ξημερώματα της ερχόμενης Τρίτης.

Αρχικά, η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου (21.1.2022) και από αύριο οι χιονοπτώσεις αναμένονται να είναι έντονες στο Αιγαίο αλλά και στο Ιόνιο Πέλαγος σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και ιδιαίτερα στα νησιά των Κυκλάδων.

«Τα δύσκολα έρχονται από Δευτέρα» τόνισε ο κ. Μαρουσάκης καθώς το νέο ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων θα σαρώσει πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Αττική και η Βοιωτία, η Εύβοια, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη αλλά και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Κακοκαιρία Ελπίς: Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα

«Χιόνια θα έχουμε και στο Σύνταγμα», είπε ο μετεωρολόγος και σημείωσε ότι η κακοκαιρία θα μας θυμίσει την περσινή επέλαση της «Μήδειας». Ανέφερε ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο έντονες κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη. «Επειδή οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές ό,τι πέφτει θα στρώνεται», σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Υπολογίζουμε ότι το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, η κατάσταση θα είναι δύσκολη για τον νομό Αττικής», υποστήριξε ακόμη ο μετεωρολόγος


Πηγή