Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Χωρίς ρεύμα περιοχές στην Εύβοια -Κλειστός ο δρόμος Χαλκίδας-Αιδηψού

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/2), έχουν μείνει χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι στη Στενή, στους Καθενούς, στο Βατώντα και στην Αγία Άννα Ευβοίας λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του evima.gr, πολλά είναι τα προβλήματα στην Εύβοια λόγω του καιρού ενώ είναι και εκτεταμένες οι διακοπές ρεύματος. Για σήμερα Τετάρτη, προβλέπονται νέες χιονοπτώσεις στην Εύβοια, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, κάτι που θα δυσκολέψει τους κατοίκους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο διαμορφώνεται ως εξής:

Προσωρινή και πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων αντιολισθητικών μέσων, που έχουν σκοπό να κινηθούν από τον τομέα ευθύνης μας με προορισμό το Νομό Αττικής μέσω Π.Α.Θ.Ε., για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, προς σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων:

• Από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από τη 2ηχ/θ της περιφερειακής οδού από Χαλκίδα προς ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/αυτοκινητόδρομο Α-11 (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας),
• από Δ.Ε. Αυλίδας προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της ε.ο Σχηματαρίου-Χαλκίδας/αυτοκινητόδρομο Α-11,
• από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από την 1ηχ/θ της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών (διασταύρωση Δροσιάς),
• από Δ.Ε. Αυλίδας προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Ευβοίας καθώς και στη νήσο Σκύρο.

Η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Ευβοίας, επιτρέπεται εφόσον φέρουν μαζί τους, αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην 25η χ/θ της Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού, λόγω πτώσης καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ στο οδόστρωμα και μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.


Πηγή