Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Καλαφάτης: Συζητούσαν σαν σε καφενείο, με τη διαφορά ότι στα καφενεία υπάρχει πόνος και έγνοια

Δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στις πυρκαγιές της Αττικής, αλλά και για τη συμφωνία των Πρεσπών, ασκεί σε σημερινή του συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής», ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Η κυβέρνηση παραδόθηκε στα Σκόπια και κάηκε στο Μάτι», υποστηρίζει στη συνέντευξή του ο κ. Καλαφάτης και λέει χαρακτηριστικά: «Μου ήρθε να σπάσω την τηλεόραση όταν, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, στη δήθεν σύσκεψη στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, άκουσα τον κ. Πολάκη να λέει ότι «έχουμε κάποιους βαριά τραυματισμένους» και τον Πρωθυπουργό να διακόπτει ρωτώντας «τι αέρας θα κάνει;». Όλοι είχαμε ακούσει για νεκρούς και εκείνοι το ήξεραν πολύ καλά. Είχαν ήδη ζητήσει 40 σάκους για σορούς και είχαν συγκροτήσει ομάδα για την αναγνώριση των νεκρών. Ήξεραν, προπάντων, ότι την ώρα εκείνη πνίγονταν άνθρωποι που είχαν καταφύγει στη θάλασσα και υποχρεούνταν εκεί να εστιάσουν… Συζητούσαν σαν σε καφενείο, με τη διαφορά ότι στα καφενεία υπάρχει πόνος και έγνοια… Έβγαζαν τέτοιο κυνισμό και τέτοια αναλγησία που έλεγες “θεέ μου, που μπορεί να φτάσουν;”».

Πάντως, ο ίδιος, αναφερόμενος στις αιτιάσεις της κυβέρνησης, αναγνωρίζει ότι «το παρελθόν δεν είναι αναμάρτητο», ενώ μεταξύ άλλων τονίζει την υπευθυνότητα που επέδειξε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογραμμίζει: «Αυτά που τώρα υπόσχονται θα μπορούσαν να τα είχαν κάνει προ πολλού».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαφάτης υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε ένα πλήρες πλαίσιο που έβαζε κόκκινη γραμμή στα αυθαίρετα, απέκλειε τακτοποιήσεις σε δασικές εκτάσεις και πρόβλεπε ότι τα έσοδα θα πήγαιναν για ρυμοτόμηση και έργα υποδομής στις περιοχές αυτές.

«Ανανέωσαν πέντε φορές τον νόμο αυτό, έδωσαν ψίχουλα για αντιπυρική προστασία, ανέστειλαν από τον πρώτο μήνα προγραμματισμένες κατεδαφίσεις και δεν εφάρμοσαν 1630 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης», σημειώνει στη συνέντευξή του.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι «οι κ. Τσίπρας και Καμένος ξεπούλησαν την απόφαση του Βουκουρεστίου», που πέτυχε ο Κώστας Καραμανλής, και τονίζει ότι «έκτοτε οι συνθήκες άλλαξαν, η φορά των πιέσεων αντιστράφηκε και εκείνοι που είχαν κάθε λόγο να βιάζονται ήταν οι Σκοπιανοί».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνει ότι η σύνθετη ονομασία «αφορά μόνο το κράτος και όχι το λαό. Δεν ισχύει erga omnes. Οι Σκοπιανοί, με τη βούλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο θα αυτοαποκαλούνται, αλλά και θα ονομάζονται από όλο τον κόσμο “Μακεδόνες”. Τους αναγνωρίστηκε “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα, που δεν είχε διανοηθεί καμιά άλλη κυβέρνηση. Τους δόθηκαν ακόμη και δικαιώματα στην ελληνική Α.Ο.Ζ.. Τους έκαναν το χατίρι να βάλουν σε καραντίνα τα ελληνικά προϊόντα με μακεδονική επωνυμία».

localStorage.clear();


Πηγή