Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Καμίνης: Τι είμαστε, νύφη που πρέπει να διαλέξει μεταξύ γαμπρών;

Για τις προθέσεις των μετεκλογικών συνεργασιών του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Εμείς δεν έχουμε συγκροτηθεί ακόμη ως κόμμα, πάμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα και οι συγκλίσεις, οι συνεργασίες, οι συμπράξεις πάνω σε προγραμματικές θέσεις γίνονται» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Και πρόσθεσε: «Γιατί να δώσουμε σαφές στίγμα εμείς από τώρα με ποιον θα πάμε και ποιον θα αφήσουμε; Τι είμαστε, καμιά νύφη που πρέπει να διαλέξει μεταξύ γαμπρών;». Επισήμανε δε πως ο νέος φορέας θα παρουσιάσει στον λαό το πρόγραμμά του, «το οποίο στην ουσία θα είναι μία μεγάλη εθνική συμφωνία για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

«Πρέπει να δουλέψουμε σοβαρά στις προγραμματικές μας θέσεις, ώστε να μπορέσουμε να προτείνουμε στη χώρα αυτό που πρέπει να κάνει για τη μεταμνημονιακή εποχή, να το παρουσιάσουμε στον λαό και στις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις και να καλέσουμε πια για μια μεγάλη εθνική συνεργασία» διευκρίνισε.

Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας, την ερχόμενη Κυριακή, εκτίμησε πως ο κόσμος θα αποτελέσει τη μεγάλη δύναμη της ενότητας. «Με κοινή λογική, με την κοινή πρόθεση να πάμε μπροστά και με την απολύτως ορατή προοπτική ότι αν τα καταφέρουμε θα είμαστε ουσιαστικά η τρίτη δύναμη στη Βουλή -πιθανόν και η δεύτερη- με τη συμμετοχή του κόσμου όλα αυτά αποτελούν μία προωθητική δύναμη για την ενότητα» είπε.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του νέου φορέα στο κοινοβούλιο εξέφρασε την άποψη ότι την ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα «επιβάλλει η λογική και θέλει ο κόσμος», ενώ για την εκπροσώπησή της, σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί επικεφαλής, σημείωσε: «Υπάρχουν εξαιρετικοί συνάδελφοί μου, να εκπροσωπήσουν εμένα και το κόμμα στο κοινοβούλιο, η κ. Γεννηματά, ο κ. Θεοδωράκης, μια χαρά είναι, σιγά το πρόβλημα. Κατά βάση το θέμα είναι να χτίσουμε το κόμμα εκτός του κοινοβουλίου, καθώς εντός του κοινοβουλίου οι βουλευτές υπάρχουν και κατά δεύτερο λόγο δε ζούμε πια στις εποχές των αρχηγικών κομμάτων».

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες για σταυρωμένα ψηφοδέλτια, ο κ. Καμίνης σημείωσε: «Την ιστορία αυτή την έχει κλείσει ο κ. Αλιβιζάτος, επιτέλους να αφήσουμε τις μιζέριες και να πάμε να ασχοληθούμε με τα σοβαρά πράγματα».

Αναφερόμενος στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως «δεν είναι ένα απλό τρομοκρατικό χτύπημα σε ένα πολιτικό κόμμα, αλλά και μία πολιτική κίνηση εκ μέρους της τρομοκρατίας». «Πάνε να χτυπήσουν αυτή τη στιγμή στο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ τη δημοκρατική παράταξη, το εγχείρημα που πάμε να κάνουμε, το οποίο είναι ένα ενωτικό εγχείρημα, που πάει να φέρει την ομαλότητα στην πολιτική ζωή. Πρόκειται περί δυνάμεων ανωμαλίας, που θέλουν να εμποδίσουν την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα και την ομαλότητα» είπε.

localStorage.clear();


Πηγή