Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Καμμένος: Δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας

«Η Ελλάδα έχει ένα σύνταγμα που αναγνωρίζει ως θρησκεία της χώρα την Ορθόδοξη. Δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» τόνισε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στις δηλώσεις του Νίκου Βούτση για την Ορθοδοξία.

«Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις κόκκινες γραμμές μας που αφορούν θέματα θρησκείας και πατρίδας. Πολλές φορές διαφοροποιούμαστε και έχουμε δημόσιο λόγο. Αυτό δεν σημαίνει πως ο καθένας δεν μπορεί να έχει τις προσωπικές του απόψεις.  Θέλω να θυμίσω πως επί Νέας Δημοκρατίας ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε δηλώσει πως είναι δικαίωμα του καθενός να καίει την Ελληνική σημαία. Θέλω να θυμίσω πως προσωπικά δεν ψήφισα και την συνθήκη Σένγκεν» σημείωσε αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει.

Αναφορικά με το ζήτηματης σημαίας ο κ. Καμμένος τόνισε: «Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία. Δεν διαφωνώ με το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Η σημαία δεν έχει να κάνει με την αριστεία, όλα τα παιδιά έχουν πλέον δικαίωμα να μπορούν αν σηκώσουν τη σημαία».

Σε ερώτηση για το εάν οι διαφορές μπορούν να πλήξουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος τόνισε: «Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις θέσεις του καθενός. Είναι μία συμφωνία ξεκάθαρη ανοιχτή και δημόσια με πολιτική διαφορά. Φροντίζουμε με τον κ. Τσίπρα να μην μαζεύονται θέματα με πολύ ειλικρινή διάλογο».

Αναφορικά με τους χειρισμούς Βούτση στο θέμα του Ρουβίκωνα ο Πάνος Καμμένος σημείωσε «με τον κ. Βούτση διαφωνούμε σε κάποια πράγματα και συμφωνούμε σε άλλα. Τα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό δεν είναι η θέση του κ. Βούτση απέναντι στον Ρουβίκωνα. Τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες είναι η οικονομία, η ασφάλεια, η υγεία.

«Θεωρώ πως ο κ. Μουζάλας πως η μεγάλη επιτυχία που είχε στο προσφυγικό είναι πως έκανε τη χώρα παράδειγμα στο κομμάτι της υποδοχής προσφύγων» σημείωσε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.

localStorage.clear();


Πηγή