Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

Καμμένος: Μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών για τα Σκόπια

Δεν αποκλείει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το Σκοπιανό, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε ότι «ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος: «Δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε Σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών», ενώ σημείωσε ότι ο κ. Κοτζιάς «είναι ο καλύτερος υπουργός ΥΠΕΞ που έχει περάσει ποτέ».

Επεσήμανε ότι η ΝΔ θα πρέπει να συμφωνήσει με τον Σαμάρα ο οποίος ανέτρεψε την κυβέρνηση και αναρωτήθηκε «ποια θέση θα επικρατήσει στη ΝΔ; Να λύσει τα δικά της πρώτα. Εγώ δε ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος.

Όπως τόνισε: «Εμείς ως ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουμε όνομα με τον όρο ”Μακεδονία”. Άρα αν υπάρχει πλειοψηφία περνάει, αν δεν υπάρχει δεν περνάει».

localStorage.clear();


Πηγή