Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Καμπανάκι Τσατραφύλλια για την κακοκαιρία Emil: Μεγάλη προσοχή για αιφνίδιες πλημμύρες σε αυτές τις περιοχές

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2Go.gr, Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για την κακοκαιρία Emil που αναμένεται να δοκιμάσει τη χώρα μας.

Όπως αναφέρει υπάρχει κίνδυνος για αιφνίδιες πλημμύρες σε συγκεκριμένες περιοχές, τις οποίες και απαριθμεί, ενώ σημειώνει ότι έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Καλημέρα! Ισχυρές καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία EMIL το επόμενο 48ωρο. Συγκεκριμένα μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι εξής περιοχές για αιφνίδιες πλημμύρες:

  • Σήμερα από τις 19:00 μέχρι το πρωί της Παρασκευής 1-3-2024: Επτάνησα, Θεσπρωτία, Ηλεία, Αχαΐα, Τρίκαλα ,Καρδίτσα, Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα), Ευρυτανία. Αιτωλοακαρνανία.
  • Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Σάββατο πρωί 2-3-2024: Λάρισα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κορινθία, Κυκλάδες.

Καταφθάνει «φορτωμένη» με φαινόμενα η κακοκαιρία «Έμιλ» -Λασποβροχές και ζέστη [χάρτες]

Στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή.

Υ.Γ1 : Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Επίσης θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες στο Ιόνιο την Πέμπτη και την Παρασκευή στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο.

ΥΓ2 : Δεδομένου ότι η ονοματοδοσία των κακοκαιριών έχει σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και όχι τη σύγχυση , πρέπει να επανεξεταστούν τα κριτήρια βάση των οποίων αλλάζουν όνομα οι κακοκαιρίες».


Πηγή