Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Καραμαλάκης για ΕΛ.ΑΣ.: Το τελευταίο διάστημα έχει εξιχνιάσει σημαντικές υποθέσεις

Το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία με μεθοδικότητα, υψηλό επαγγελματισμό και επιχειρησιακή ικανότητα , τόνισε ο αρχηγός της, Μιχάλης Καραμαλάκης.

«Οφείλω να επισημάνω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία με μεθοδικότητα, ειδικό σχεδιασμό, υψηλό επαγγελματισμό και επιχειρησιακή ικανότητα, μεταξύ άλλων, έχει σημειώσει μια σειρά εξιχνιάσεων σε σημαντικές υποθέσεις, που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη», είπε ο επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη σημερινή παρουσίαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη της εξιχνίασης της απαγωγής του 41χρονου στο Ντράφι Παλλήνης.

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις υποθέσεις αυτές, που είναι: «Η εξιχνίαση της δολοφονίας υποκινούμενης από οπαδικά κίνητρα ενός νέου ανθρώπου στη Θεσσαλονίκη, η σύλληψη σε 48 ώρες του δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Ανδραβίδα, η απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία και η σύλληψη των δραστών μέσα σε 24 ώρες, καθώς και η σύλληψη των δραστών ληστείας σε χρηματαποστολή στην Αθήνα μέσα σε λίγες ώρες».

Όσον αφορά την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία, η οποία διήρκεσε 65 ημέρες, αυτό που οδήγησε τους δράστες στην απαγωγή ήταν η εικόνα που παρουσίαζε ο 41χρονος επιχειρηματίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οργανωτής της απαγωγής ήταν ο 34χρονος συλληφθείς, που είχε αποφυλακιστεί το 2020 με συνεργό 41χρονο και μια 39χρονη γυναίκα. Οι δράστες ομολόγησαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση.


Πηγή