Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Κατέληξε η 95χρονη στην Αυστραλία στην οποία έκαναν ηλεκτροσόκ οι αστυνομικοί

Μια γιαγιά στην Αυστραλία που επλήγη από όπλο ηλεκτροσόκ, αστυνομικού, κατέληξε και η είδηση του τραγικού θανάτου της κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η 95χρονη Κλερ Νόουλαντ, βρίσκονταν σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Νότια Ουαλία, όταν δέχτηκε ηλεκτροσοκ από αστυνομικό, ο οποίος κατηγορήθηκε για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, πριν καταλήξει η ηλικιωμένη, γράφει η Daily Mail.

Η 95χρονη πάσχουσα από άνοια, η οποία ζύγιζε μόλις 43 κιλά, κρατούσε ένα κοφτερό μαχαίρι όταν πλησίασε «αργά» τον αστυνομικό.

Ο 35χρονο αστυνομικός, Κρίστιαν Γουάιτ έριξε με το ηλεκτροφόρο όπλο του στην υπέργηρη γυναίκα, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στο έδαφος, να χτυπήσει το κεφάλι της και να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία, σημειώνει το ρπορτάζ.

Η γιαγιά κατέληξε με εγκεφαλική αιμορραγία

Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε λίγο μετά χθες το βράδυ, με τους συγγενείς της να λένε ότι πέθανε περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της στο νοσοκομείο

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αστυνομικός κατηγορήθηκε για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των κατηγοριών, η αστυνομική διευθύντρια της ανέφερε ότι θα μπορούσαν να βαρύνουν αν η κα Νοουλαντ πέθαινε, όπως κι έγινε.

«Το θέμα αυτό βρίσκεται τώρα ενώπιον του δικαστηρίου και δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερο από το να πω ότι η οικογένεια Nόουλαντ έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή».

Ο αξιωματικός παραμένει σε διαθεσιμότητα με αποδοχές.

Ο επίτροπος Webb δήλωσε ότι «η απασχόλησή του θα συνεχίσει να επανεξετάζεται, αλλά προς το παρόν εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαθεσιμότητα από τον χώρο εργασίας».

Οι έρευνες για το κρίσιμο περιστατικό συνεχίζονται.

Μετά τον θάνατο της 95χρονης η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Με μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο της 95χρονης Κλερ Νόουλαντ».


Πηγή