Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Καταγγελία σοκ για ασέλγεια σε 15χρονο στην Κιβωτό του κόσμου -Γίνεται έρευνα της ΕΛΑΣ

Καταγγελίες που προκαλούν και σοκ και ερωτηματικά για την Κιβωτό του Κόσμου. ερευνά το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας. Μια εκ των καταγγελιών, μάλιστα αφορά σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida πρόκειται για σωρεία καταγγελιών που έγιναν αρχικά στον Συνήγορο του Πολίτη και ακολούθως διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής για τουλάχιστον 5 από τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί σε κατάθεση παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές, ενώ έχουν γίνει και ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Οι καταγγελίες δεν αφορούσαν μόνο σε ασέλγεια/σεξουαλική κακοποίηση αλλά και σε ξυλοδαρμούς, λεκτική κακοποίηση, κακές συνθήκες διαβίωσης σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Η καταγγελία του ανηλίκου για ασέλγεια στην Κιβωτό του Κόσμου

Μεταξύ των όσων έχουν κληθεί να καταθέσουν, έχει κληθεί και έχει καταθέσει ήδη ένα 15χρονο -την περίοδο που καταγγέλεται ότι κακοποιήθηκε- αγόρι που μιλά σεξουαλική παρενόχληση-κακοποίηση, υπό την απειλή ότι αν μιλήσει θα υποστεί συνέπειες η οικογένειά του. Μάλιστα φέρεται να υποστήριξε ότι

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida ο ανήλικος κατήγγειλε ότι εργαζόμενος της Κιβωτού του Κόσμου ασελγούσε σε βάρος του από το 2020 έως μερικούς μήνες πριν, στις αρχές του 2022.

Φέρεται, μάλιστα, να κατήγγειλε, ότι δεν είναι το μόνο παιδί που έχει υποστεί τέτοια κακοποίηση από το εν λόγω άτομο στις δομές της Κιβωτού του κόσμου.


Πηγή