Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Καταδικάζει τις επιθέσεις στο Λονδίνο το αμερικανικό ΥΠΕΞ

Άνανδρες επιθέσεις με στόχο αθώους πολίτες χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑτα χτυπήματα στο Λονδίνο, επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση που είχε δώσει λίγο νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να προσφέρει όποια βοήθεια ζητήσει η κυβέρνηση της Βρετανίας.

«Όλοι οι Αμερικανοί στέκουν αλληλέγγυοι προς τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στράφηκε στο Twitter- ενώ ακόμη οι επιθέσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη- για να προσφέρει τη βοήθειά του στη Βρετανία και να προωθήσει το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα, το οποίο χαρακτήρισε απαραίτητο ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τους Αμερικανούς.

«Ό,τι κι αν μπορούν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα το κάνουμε – ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ!» έγραψε.

 

 

 

«Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, άγρυπνοι και σκληροί. Πρέπει τα δικαστήρια να μας δώσουν πίσω τα δικαιώματά μας. Χρειαζόμαστε την Ταξιδιωτική Απαγόρευση ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας!» τόνισε. Σχόλιο που συνδέεται με το αίτημα που κατέθεσε η κυβέρνησή του προς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επαναφέρει σε ισχύ το εκτελεστικό του διάταγμα με το οποίο απαγορευόταν η είσοδος στη χώρα στους πολίτες έξι χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό. Η ισχύς του διατάγματος αυτού ανεστάλη με αποφάσεις κατώτερων δικαστηρίων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε επίσης ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Λονδίνο και προέτρεψε τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην πόλη να ακολουθούν τις συμβουλές των βρετανικών αρχών και να ενημερώνονται για τα γεγονότα.

localStorage.clear();


Πηγή