Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Κατρίνης: Ατυχής η πολιτική αντιπαράθεση πάνω από το ναυάγιο της Πύλου

Για μια «πρωτοφανή τραγωδία» έκανε λόγο ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, αναφερόμενος στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Σε συνέντευξή του στον ANT1, μιλώντας για την ασύλληπτη τραγωδία, ο κ. Κατρίνης εξέφρασε τους φόβους ότι « δεν θα είναι και η τελευταία που θα ζήσουμε».

«Γιατί είναι σαφές, ότι η Ευρώπη αποτελεί έναν κοινωνικό χώρο ευμάρειας και δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί πόλος έλξης για χιλιάδες ανθρώπους πρόσφυγες και μετανάστες από την Αφρική και την Ασία», εξήγησε.

Ο Γιώργος Κατρίνης υπογράμμισε ότι η πρόσφατη συμφωνία για το μεταναστευτικό δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, καθώς υπάρχει έλλειψη συνοχής. «Μπορεί, βεβαίως, η πρόσφατη συμφωνία για το μεταναστευτικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θεωρείται καλύτερη από την προηγούμενη, αλλά είναι σαφές ότι δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, ιδίως από τη στιγμή που πολλά κράτη – μέλη δεν την υπέγραψαν ή διαφώνησαν»,

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την έλλειψη συνοχής και τις διαφορετικές αντιλήψεις που επικρατούν, για το πολύ σοβαρό ζήτημα της αντιμετώπισης και της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε.

Κατρίνης: Το μεταναστευτικό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με διακομματική συναίνεση από την επόμενη κυβέρνηση

Στη συνέχεια, ο κ. Κατρίνης χαρακτήρισε ατυχή οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση επί του ζητήματος, τονίζοντας ότι μεταναστευτικό χρήζει διακομματικής συναίνεσης από την επόμενη κυβέρνηση.

«Από την πλευρά μας, το μεταναστευτικό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με διακομματική συναίνεση από την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να το θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποφασιστικά και  επιτακτικά, γιατί η χώρα μας βρίσκεται σε «σταυροδρόμι» και θα συνεχίζει να διαχειρίζεται μεταναστευτικές ροές, ελπίζοντας βέβαια να μην έχουν αντίστοιχη τραγική κατάληξη», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης πάνω σε αυτό το ζήτημα είναι ατυχής, από τη στιγμή που δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας και αναφέρομαι και στα χθεσινά γεγονότα παρουσία της ΠτΔ, αλλά και στις αντεγκλήσεις μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Μόλις βιώσαμε μία ανθρωπιστική τραγωδία ασύλληπτων διαστάσεων και πρωτίστως θα πρέπει να σεβαστούμε το τριήμερο εθνικό πένθος», συμπλήρωσε.


Πηγή