Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα προσφέρει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες

Τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ιδίως στον χώρο των επενδύσεων, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στη Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια των ομιλιών του και των συναντήσεών του με εκπροσώπους της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων της χώρας.

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Ελλάδα: Μία οικονομική επισκόπηση και επενδυτικές ευκαιρίες», ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δίνοντας έμφαση σε κοινωνικές πολιτικές κατά της λιτότητας και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Υπογράμμισε ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ότι η Ελλάδα προσφέρει πλέον πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, όχι μόνο λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αλλά και λόγω της νέας οικονομικής πολιτικής, «πράγμα που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία που δείχνουν βελτίωση των οικονομικών δεικτών και του οικονομικού περιβάλλοντος».

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου London School of Economics, με θέμα «Κοινωνική ή νεοφιλελεύθερη Ευρώπη; Η ελληνική εμπειρία», παρουσίασε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης με έμφαση στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Υπογράμμισε επίσης, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, την ανάγκη να εγκαταλειφθούν οι τρέχουσες πολιτικές λιτότητας και να επαναβεβαιωθεί η προσήλωση της ΕΕ στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.
Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Ντάμιαν Γκριν, με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Αμερικής σερ Άλαν Ντάνκαν και τον υφυπουργό αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Τζόουνς, ενώ επισκέφθηκε και τον  αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγόριο.

Στο περιθώριο των επαφών του έδωσε συνεντεύξεις στην εφημερίδα Τέλεγραφ και στο ραδιόφωνο του BBC, ενώ το πρόγραμμα του κ. Κατρούγκαλου ολοκληρώνεται σήμερα στην Οξφόρδη, όπου το απόγευμα αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στο St. Anthony’s College, με θέμα «Μία Δημοκρατική Πρόκληση: Η κοινωνική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα υπό τον ΣΥΡΙΖΑ».


Πηγή