Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Κατσιαντώνης: Η κυβέρνηση επιβάλλει φοροκαταιγιστικό καθεστώς

Την αύξηση της φορολογίας που πλήττει τους φορολογούμενους, οι οποίοι, ήδη, έχουν πληγεί, κατήγγειλε ο γενικός εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2017 στην Επιτροπή Οικονομικών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιβάλλει φοροκαταιγιστικό καθεστώς και πανηγυρίζει ότι διατηρεί χαμηλά τους συντελεστές του ΦΠΑ.

«Αδυνατώ να κατανοήσω τα θετικά στοιχεία αυτού του μοντέλου οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Κατσιαντώνης και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση, εδώ και δύο χρόνια, δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα των κόκκινων δανείων, ενώ πέταξε και τον νόμο Δένδια στο καλάθι των αχρήστων, νόμο που αν είχε εφαρμοστεί θα είχε αποδώσει έστω και μικρά αποτελέσματα.

Ο γενικός εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, αναφερόμενος στην τρέχουσα διαπραγμάτευση, εκτίμησε ότι έρχεται νέα δέσμη σκληρών μέτρων. Όπως τόνισε, οι επενδυτές ακούνε Ελλάδα και φεύγουν τρέχοντας, όπως τρέχει και ο εμίρης του Κατάρ. Επίσης, ζήτησε συστηματική επισκόπηση των δημοσίων δαπανών ως μόνιμη δράση στη δημόσια διοίκηση και στοχευμένες δράσεις και σχεδιασμούς για νευραλγικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, που μπορεί να αποδώσει σημαντικά έσοδα στην οικονομία. Για τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης προέβλεψε ότι η κυβέρνηση αφήνει την «καυτή πατάτα» να σκάσει στα χέρια των ασφαλισμένων και σιωπά για το κομματικό κράτος που επιχειρεί να δημιουργήσει.


Πηγή