Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Κηφισιά: Έδεσαν, απείλησαν και λήστεψαν 72χρονη μέρα-μεσημέρι μέσα στο σπίτι της -Πάνω από 25.000 ευρώ η λεία

Απίστευτο θράσος φαίνεται πως είχαν δύο ληστές στα βόρεια προάστια, αφού δεν δίστασαν να εισβάλουν σε κατοικία ηλικιωμένου ζευγαριού στην Κηφισιά, μέρα-μεσημέρι, την ώρα μάλιστα που στο σπίτι βρισκόταν μια 72χρονη γυναίκα.

Η ληστεία έγινε χθες (12/10), με τους δράστες, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στις Αρχές, να αποχωρούν από την οικία με μεγάλη χρηματική λεία.

Πώς έγινε η ληστεία στην Κηφισιά

Σύμφωνα με πληροφορίες από την καταγγελία που έγινε στις Αρχές, όλα έγιναν μέρα-μεσημέρι. Όπως καταγγέλθηκε, η γυναίκα στις 13:30, καθώς βρισκόταν στην οικία της, άκουσε έναν περίεργο θόρυβο μέσα στο σπίτι, σαν κάποιος να ανοίγει μια πόρτα, όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς.

Τελικά, μετά από λίγα δευτερόλεπτα αντίκρισε δύο άνδρες με κράνη να βρίσκονται στην κουζίνα του σπιτιού της. Σύμφωνα πάντα με την περιγραφή της καταγγέλλουσας, ο ένας εκ των δύο δραστών, που μιλούσε σπαστά ελληνικά, την απείλησε με όπλο να μη φωνάζει και να τους δώσει ό,τι χρήματα έχει στο σπίτι. Αφού της πέρασαν χειροπέδες, την οδήγησαν στην κρεβατοκάμαρα προκειμένου να τους δώσει όσα χρήματα είχε μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με την καταγγελία στις Αρχές, όσο εκείνη βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα ο άλλος δράστης έκανε φύλλο και φτερό άλλους χώρους του σπιτιού αναζητώντας κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Αρπάζοντας τα 1.200 ευρώ που είχε στο σπίτι η γυναίκα, οι δράστες την οδήγησαν στο μπάνιο του σπιτιού και της έδεσαν το ένα χέρι στην μπαταρία της μπανιέρας. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Σημειώνεται ότι πριν αποχωρήσουν οι δράστες άφησαν το κλειδί από τις χειροπέδες στο μπάνιο, σε σημείο όπου η άτυχη γυναίκα δεν έφτανε, προκειμένου, όπως της είπαν, να τη λύσει ο άνδρας της μόλις γυρίσει στο σπίτι. Σύμφωνα με την καταγγελία, όλα έγιναν μέσα σε 20 λεπτά.

Μόλις οι δράστες εξαφανίστηκαν, μια γειτόνισσα άκουσε τις φωνές του θύματος και κάλεσε τις αστυνομικές αρχές. Όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα, εκτός από τα χρήματα οι δράστες κατάφεραν να βρουν και κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας που ξεπερνά τα 25.000 ευρώ (αλυσίδες, κολιέ, σκουλαρίκια κ.λπ.).

Από τις Αρχές κατασχέθηκε το ζευγάρι με τις χειροπέδες, ενώ για το απίστευτο συμβάν μέρα-μεσημέρι διενεργείται προανάκριση.


Πηγή