Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κιβωτός: «Εμφανίστηκαν» πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα -«Δεν έκανα ποτέ κακό σε παιδί, γιατί τα λένε αυτά;»

Μπορεί από την Κιβωτό του Κόσμου να δήλωναν άγνοια για το πού βρίσκονται ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, ωστόσο εκείνοι «εμφανίστηκαν» ξανά.

Μετά το πλήθος καταγγελιών εις βάρος τους σχετικά με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έδωσαν ξανά δημοσίως τη δική τους οπτική στο θέμα. Οι δύο τους τις τελευταίες ώρες παρέμεναν άφαντοι, ωστόσο μίλησαν στο Star.

«Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;», δήλωσε ο πατέρας Αντώνιος.

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα ανέφερε: «Για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά».

Δηλώσεις πάντως έκαναν και οι συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου, οι οποίοι είπαν πως οι καταγγελίες «δεν είναι αλήθεια. Πίσω από αυτές υπάρχουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα».

Κιβωτός του Κόσμου: Γνωστή η θέση του πατέρα Αντώνιου στις Αρχές -Σε άσχημη κατάσταση, κλεισμένος σε ένα δωμάτιο

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του καναλιού, προφανώς η δήλωση αυτή ερμηνεύεται πως εννοούν ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν κακό στη δομή.

Για τον πατέρα Αντώνιο αναφέρθηκε πως βρίσκεται σε ένα δωμάτιο μόνος και πως δεν μιλάει σε κανέναν, παρά μόνος την πρεσβυτέρα, η οποία και τον ενημερώνει για κάποια πράγματα γύρω από την υπόθεση. Όχι για όλα, όπως τονίστηκε, καθώς είναι κακή ψυχολογική κατάσταση.

Τον βλέπει γιατρός και ψυχολόγος. Δεν έχει διαδίκτυο, δεν έχει ούτε τηλεόραση και δεν έχει καν επαφή με τους δικηγόρους.

Η θέση του στις Αρχές είναι γνωστή, καθώς οι εισαγγελείς του έχουν πει ότι σε περίπτωση που μετακινηθεί, πρέπει να τους ενημερώσει, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να τον καλέσουν.

Την ίδια ώρα, ο 19χρονος που έκανε πρώτος την καταγγελία, έχει επιστρέψει στον Βόλο και ζητά και από άλλα παιδιά που έχουν ζήσει στη δομή, να ανοίξουν το στόμα τους και να αναφερθούν με τη σειρά τους- στα όσα έχουν βιώσει εκεί.

Πώς άρχισε να παίρνει τη μορφή τσουνάμι η υπόθεση της «Κιβωτού»

Οι πρώτες αποκαλύψεις και οι πρώτες νύξεις ότι κάτι τρέχει με την Κιβωτό του Κόσμου έγιναν την περασμένη Πέμπτη 17/11). Το επόμενο πρωί ο πατήρ Αντώνιος εμφανίστηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Έμοιαζε να είναι ταραγμένος και εξουθενωμένος.

Το ίδιο βράδυ εμφανίστηκε μαζί με την πρεσβυτέρα στην ΕΡΤ. Και ακολούθως, όχι προσωπικά, αλλά ως Κιβωτός του Κόσμου, έβγαλαν μια ανακοίνωση μέσω της οποίας διέψευσαν τους ισχυρισμούς του 19χρονου που προχώρησε στην καταγγελία περί ασέλγειας.


Πηγή