Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κικίλιας για επίθεση σε Ευέλπιδες: Επιβεβαιώνεται το κλίμα ανασφάλειας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίθεση αγνώστων σε τρεις δόκιμους αξιωματικούς της σχολής Ευελπίδων κοντά στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, φωνάζοντάς τους ότι είναι ακροδεξιοί φασίστες. Η επίθεση έγινε μετά τη συγκέντρωση ακροδεξιών ομάδων κατά του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου και την αντισυγκέντρωση αντιφασιστικών οργανώσεων.

«Η άνανδρη επίθεση κατά των ευέλπιδων, επιβεβαιώνει το κλίμα ανασφάλειας το οποίο επικρατεί και στην πρωτεύουσα και σε ολόκληρη τη χώρα» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας.

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως, προφανώς, θεωρεί το θέμα ανεπίκαιρο. «Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε πρωτίστως την απαίτηση να βρεθούν οι δράστες. Ευχόμαστε στους ευέλπιδές μας καλή ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά τους» τονίζει ο κ. Κικίλιας.

Την επίθεση καταδίκασαν και οι ΑΝ.ΕΛ.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τρεις Ευέλπιδες από ομάδα “αντιεξουσιαστών” χθες στο Μοναστηράκι» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Φασιστικές ενέργειες δεν χωρούν σε μια Δημοκρατία. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα αποδώσουν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους Ευέλπιδες που νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο» πρόσθεσε.

localStorage.clear();


Πηγή