Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κικίλιας: Εκλογές τώρα για να μην περάσει η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

Τη δέσμευση της ΝΔ ότι δεν θα κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια επανέλαβε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε την εθνική ταυτότητα στους γείτονες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δήλωσε πως αυτή η συμφωνία είναι επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα και δεν πρέπει να φτάσει στην ελληνική Βουλή.

«Γι’ αυτό ζητάμε εκλογές. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου σε αυτή την εθνικά επιζήμια υπόθεση. Λυπάμαι που βλέπω ότι εάν επικυρωθεί και η αλλαγή Συντάγματος στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με αυτά που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας, οι ενταξιακές διαδικασίες των Σκοπίων θα είναι μάλλον μη αναστρέψιμες» τόνισε επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία εξαντλεί όλα τα περιθώρια και στη Βουλή με την πρόταση μομφής και στην κοινωνία.

«Εμείς το “όχι” στη συμφωνία των Πρεσπών το είπαμε μέσα στη Βουλή όταν έπρεπε. Και οι προβλέψεις μας, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν. Όπως ξεδιπλώνεται η ρητορική του κ. Ζάεφ, όπως επικοινωνεί το θέμα της συμφωνίας εντός της χώρας του και στα διεθνή φόρα, μιλά καθαρά για “μακεδονικό” έθνος, για “μακεδονική” γλώσσα και για “μακεδονική” ταυτότητα, χωρίς απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση! Για μας τα εθνικά θέματα είναι τα πλέον σοβαρά. Η Ν.Δ. έχει επιδείξει διαχρονικά στιβαρότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε και δε δεχόμαστε από κανέναν να τα βάζει στο τραπέζι για ενδεχόμενα ανταλλάγματα είπε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στη μείωση των συντάξεων, ο τομεάρχης της ΝΔ δήλωσε πως το κόμμα κατέθεσε εγκαίρως τροπολογία για τη μη μείωση των συντάξεων. «Αν το πλεόνασμα για το οποίο επαίρονται ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος, υπάρχει πραγματικά, γιατί δεν έκαναν αποδεκτή αυτή την τροπολογία για να μην κοπούν ξανά οι συντάξεις; Αυτή η φαρσοκωμωδία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ όλους αυτούς τους μήνες πρέπει επιτέλους να σταματήσει, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος όσον αφορά τον κυκλώνα, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε επαφή με τους αρμόδιους τομεάρχες και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. «Καταλαβαίνω ότι μεγάλο κομμάτι της χώρας βρίσκεται υπό πίεση. Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας στις επιβαρυμένες από τα καιρικά φαινόμενα περιοχές, να υπάρχει προσοχή και σύνεση. Ελπίζω η οργανωμένη Πολιτεία να έχει προβλέψει καταστάσεις, ώστε να μη ζήσουμε δύσκολες στιγμές» δήλωσε.

localStorage.clear();


Πηγή