Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κικίλιας: Οι Τούρκοι πρέπει να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες

Η αξιωματική αντιπολίτευση παρακολουθεί με μεγάλη σοβαρότητα τις εξελίξεις στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα.

Ο κ. Κικίλιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως «πρέπει να καταλάβουν οι γείτονες μας , ότι πρέπει να ισχύουν οι κανόνες καλής γειτονίας, πρέπει όλοι να σέβονται στην περιοχή, τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες». Ωστόσο, επισήμανε: «Προφανώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτούμε άλλες τρίτες επιλογές, ή κουβέντες, ή ερμηνείες, που πέφτουν πάνω στο τραπέζι για εσωτερική κατανάλωση, όμως με πολύ μεγάλη σοβαρότητα παρακολουθούμε την κατάσταση και είμαστε εδώ, όπως ορίζει το σύνταγμά μας, για το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ελέγχει να προτείνει και να στηρίζει αυτό που πρέπει».

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., είπε πως υπάρχει αφενός κατανόηση στα προβλήματα των αγροτών και αφετέρου διαφωνία με την μορφή των κινητοποιήσεων που δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία. «Εμείς έχουμε δηλώσει καθαρά ότι αναγνωρίζουμε τα προβλήματα της αγροτιάς ενώ δεν είμαστε υπέρ των κινητοποιήσεων που να δημιουργούν προβλήματα σε άλλες κοινωνικές ομάδες». Ανέφερε ακόμη πως το κλείσιμο των εθνικών κόμβων δυσκολεύει σε ορισμένες περιπτώσεις και τους ίδιους τους παραγωγούς, στο ζήτημα της μεταφοράς των προϊόντων τους.

Παράλληλα άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την στάση του στο αγροτικό ζήτημα από την θέση της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Εκεί που υπάρχει δικαιοσύνη και λογική, πάντα βρίσκεται λύση. Εκεί, που επικράτησε ο λαϊκισμός και το ψέμα, δημιουργούνται αδιέξοδα. Η Ν.Δ., έχει σκοπό να πορευτεί σωστά και με ειλικρίνεια».

Ο Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται στα Ιωάννινα για την εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ.


Πηγή