Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κικίλιας: Ο Κυρ. Μητσοτάκης ξαναδίνει νόημα στην ελπίδα

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο και το όραμά του για την Ελλάδα τού αύριο, στηριγμένος πάντα στη γλώσσα της αλήθειας, με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις που ξαναδίνουν νόημα στην ελπίδα», τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας αναφορικά με τη σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ. Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως «υπερφορολόγησε αγρίως τους Έλληνες και διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη», καθώς όπως λέει, «αύξησε το ΦΠΑ κατά 11 μονάδες, αύξησε τον ΕΝΦΙΑ αντί να τον καταργήσει και στη συνέχεια όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους».

«Στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, για άλλη μια φορά γέμισε αυταπάτες τον λαό, όπως με το περίφημο Παράλληλο Πρόγραμμα και τα άλλα ευφάνταστα των τελευταίων χρόνων», δήλωσε ενώ άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό για την αναφορά του στο ότι το ασφαλιστικό θα λυθεί σε λίγα χρόνια με «φυσιολογικό τρόπο», αφού οι περισσότεροι συνταξιούχοι είναι ήδη πάνω από 70 ετών, κάνοντας λόγο για «ντροπή».

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Βασίλης Κικίλιας δηλώνει πως η ΝΔ δεν πρόκειται να την επικυρώσει, καταγγέλοντας τον Αλέξη Τσίπρα πως έχει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί.

«Έφερε μια επιβλαβή συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα που δίνει στους Σκοπιανούς τη μακεδονική γλώσσα, τη μακεδονική εθνότητα και φουντώνει αντί να σβήνει, τον αλυτρωτισμό στο γειτονικό κράτος και στα Δυτικά Βαλκάνια. Τζάμπα μάγκας είναι ο κ. Τσίπρας που ζητάει από τον κ. Μητσοτάκη να ακυρώσει στο μέλλον τη συμφωνία. Aκόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής των Διεθνων Σχέσεων γνωρίζει ότι από τη στιγμή που μια συμφωνία έχει τις υπογραφές δύο πρωθυπουργών και η διαδικασία στο ΝΑΤΟ εκκινήσει αυτή δεν αναστρέφεται. Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος θα κουβαλούν μόνιμα στις πλάτες τους, το βάρος της παραχάραξης της Ιστορίας, της απεμπόλησης των μακεδονικών αγώνων, κόντρα στην βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων», λέει χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη δέσμευση Τσίπρα για επιστροφή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς, ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ υποστηρίζει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είχαν δεσμευτεί για την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών σε εν ενεργεία στρατιωτικούς και απόστρατους, τέσσερα χρόνια πριν. «Δεν χωράει καμία αμφιβολία, ότι οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και οι απόστρατοι πρέπει να πάρουν τα αναδρομικά, που σαφώς δικαιούνται. Αλλά για μια ακόμη φορά ακούσαμε μόνο μια υπόσχεση. Ούτε το χρόνο υλοποίησης, ούτε το πότε θα αρχίσει η καταβολή των αναδρομικών, ούτε τον αριθμό των δόσεων», αναφέρει ο κ. Κικίλιας.

localStorage.clear();


Πηγή