Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

ΚΚΕ για Θεματοφύλακες Συντάγματος: Αποτρόπαιες πράξεις, φασιστικές αντιλήψεις -Νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο σχετικά με την «αρπαγή» του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας από τους «θεματοφύλακες του Συντάγματος» εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πρόκειται για «νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου» και γίνεται κάλεσμα στον λαό να απομονώσει τέτοιες ομάδες. Επισημαίνει επίσης ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που με τις παλινωδίες της για την πανδημία και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές.

Υπενθυμίζεται ότι, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», αρνητές του κορωνοϊού και των υγειονομικών μέτρων, επιτέθηκαν στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο.

Γύρω στις 8 το πρωί, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από τα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας-Κολινδρού, παραδίδοντάς τον, με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα», επειδή ζητά την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στο σχολείο του.

Το σχόλιο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»:

Η επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας είναι ενέργεια αποτρόπαια και καταδικαστέα. Πρόκειται για ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου. Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένα μορφώματα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες τέτοιες κινήσεις, από αντίστοιχες ομάδες, όπως τα ναζιστικά εμβατήρια στην συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή τις φωτογραφίες του – γνωστού γι’ αυτές τις απόψεις – προέδρου του σωματείου του ΑΧΕΠΑ με το μόρφωμα του Κασιδιάρη κλπ.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές. Με την στάση της ενισχύει όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν «βολικό αντίπαλο», ώστε να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλούμε το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας να απομονώσει τέτοιες ομάδες. Να διεκδικήσει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και μέσα, την επίταξη χωρίς κανένα κόστος του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μέτρα προστασίας στα σχολεία, τις σχολές, στους χώρους δουλειάς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλους τους χώρους διασποράς. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου – δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης».


Πηγή