Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

ΚΚΕ: Καταγγέλλει «διαδηλωτοδικεία» μετά από δίωξη σε συνδικαλιστή-μέλος του κόμματος

Ανακοίνωση σχετικά με την κλήτευση σε δίκη του Βάλσαμου Συρίγου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και συνδικαλιστή, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Όπως αναφέρεται σχετικά, το ΚΚΕ «καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυταρχισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ, αυτή τη φορά σε βάρος του Βάλσαμου Συρίγου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ΓΓ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων».

Από τον Περισσό τονίζεται ότι «ο σ. Β. Συρίγος σέρνεται στα δικαστήρια, με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία, για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, με βάση το πλαίσιο ποινικοποίησης των συγκεκριμένων αγώνων, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

»Πρόκειται, μάλιστα, για τη δεύτερη δίωξη, σε διάστημα λίγων ημερών, σε βάρος εκλεγμένων συνδικαλιστών και στελεχών του ΚΚΕ, σε συνέχεια της παραπομπής σε δίκη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου, με βάση το “ν. Χρυσοχοΐδη” για τον περιορισμό των διαδηλώσεων».

«Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην δείξουν καμία ανοχή στα κάθε λογής “διαδηλωτοδικεία” και συνολικά στο κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού, που πάει χέρι – χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους για ζωή και δουλειά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματά τους, με πρώτο σημαντικό σταθμό την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.


Πηγή