Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Κλείνουν τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Ακούγονται Λινού, η σύζυγος του Ολυμπιονίκη Νικολαΐδη -Ποιοι κλείδωσαν Επικρατείας

Μετά τα κόκκινα δάνεια σειρά έχουν οι μεταφορές για το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει τις αλλαγές που δεσμεύεται να κάνει στον τομέα αυτό που σημαδεύτηκε από την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών.

Στην ημερίδα που διοργανώνει σήμερα ο τομέας Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα: «Ασφαλείς μεταφορές, σύγχρονες υποδομές», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία όπως έλεγαν από την Κουμουνδούρου είναι στον αντίποδα της εγκατάλειψης των υποδομών και των ιδιωτικοποιήσεων.

Αντιθέτως σημείωναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «είναι μια πρόταση που επιταχύνει τις διαδικασίες υλοποίησης των δημοσίων έργων»

Στις προτάσεις που θα καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συγκρότηση μιας ξεχωριστής οριζόντιας δομής που θα εγγυάται αποτελεσματικό και έγκαιρο έλεγχο ασφαλείας των υποδομών.

Αυτή η δομή θα ελέγχει και φυσικά θα προλαμβάνει κάθε δυσλειτουργία του συστήματος.

Παράλληλα όπως τόνιζαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα «είναι στον αντίποδα της υπερσυγκέντρωσης της οικονομικής δραστηριότητας στον κατασκευαστικό κλάδο και επαναφέρει το εθνικό στρατηγικό σχέδιο μεταφορών που είχε συγκροτήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΕΕ.».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο στόχος του στρατηγικού σχεδίου μεταφορών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η αύξηση συνολικής επιβατικής κίνησης στους σιδηροδρόμους κατά περίπου 44% και της εμπορευματικής κίνησης κατά περίπου 35% ενώ προβλέπεται σειρά από μέτρα όπως:

  • Βελτιστοποίηση συντήρησης υποδομών και τελών χρήσης υποδομών
  • Μείωση δαπανών χρήσης τροχαίου υλικού
  • Εφαρμογή ERTMS στο σιδηροδρομικό δίκτυο
  • Μείωση ισόπεδων διαβάσεων
  • Ανάπτυξη πρόσθετων συνδέσεων με λιμάνια
  • Μείωση του ενεργειακού κόστους μέσω ηλεκτροκίνησης

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να μιλήσουν ειδικοί τόσο από τις υποδομές και τα δημόσια έργα όσο και από τις μεταφορές αλλά και δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ και γνωρίζουν πολύ καλά τις παθογένειες του συστήματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για τα ψηφοδέλτια

Το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κλείσει το υπόλοιπο 25% των ψηφοδελτίων του κόμματος που έχει απομείνει και θα τεθούν για έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα κρατήσει την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας για μετά την τυπική προκήρυξη των εκλογών με την διάλυση της Βουλής.

Κάποιοι μιλούν ήδη για μεγάλη έκπληξη στην πρώτη θέση του Επικρατείας όπου ήδη έχουν κλείσει θέση η Πόπη Τσαπανίδου, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Εκτός από τον Μιθριδάτη που ανακοινώθηκε, στα ονόματα που ακούγονται για τα ψηφοδέλτια είναι αυτά της επιδημιολόγου Αθηνάς Λινού, του Ευάγγελου Αντώναρου αλλά και της Δώρας Τσαμπάζη, συζύγου του αείμνηστου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη στην Α’ Θεσσαλονίκης.


Πηγή