Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κλειστά σχολεία στη Φλώρινα και προβλήματα στους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας

Η συνεχής χιονόπτωση, οι χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν έως τους -3 βαθμούς Κελσίου και ο παγετός στο επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, προειδοποιεί τους οδηγούς ότι χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από το 8ο χλμ. έως το 25ο χλμ. και στον δρόμο που συνδέει το δημοτικό διαμέρισμα του Αετού με το Νυμφαίο Φλώρινας.

Η κακοκαιρία επηρεάζει και την λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας. Έτσι στο δήμο της Φλώρινας εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, τα σχολεία για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί.

Την ίδια στιγμή στον δήμο Πρεσπών και στον δήμο Αμυνταίου, τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης τα σχολεία στην πόλη θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου. Τα σχολεία στο δήμο Εορδαίας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Καστοριάς, θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση, ενώ στον δήμο Άργους Ορεστικού, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Γρεβενών, όλες οι σχολικές μονάδες θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση.


Πηγή