Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κλειστό και την Παρασκευή το Δημόσιο, με τηλεκπαίδευση τα σχολεία στην Αττική -Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ | ΕΛΛΑΔΑ

Τα «απόνερα» της κακοκαιρίας «Ελπίδα» συνεχίζουν να είναι ορατά στη λειτουργία της χώρας, καθώς και την Παρασκευή αναμένονται διαφοροποιήσεις στη λειτουργία Δημοσίου, σχολείων και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Οι συνέπειες τις κακοκαιρίας δεν έχουν απαλειφθεί πλήρως, και την Παρασκευή αναμένεται να υπάρξουν ειδικές συνθήκες λειτουργίας σε διάφορους τομείς της χώρας.

Κλειστό το Δημόσιο -Συστάσεις για τηλεργασία

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, εξακολουθεί να ισχύει η ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στο Δημόσιο και για την Παρασκευή 28/1 στους δήμους της χώρας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης που έπληξε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας το προηγούμενο χρονικό διάστημα και θέτοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποφάσισε την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα και για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022».

Με τηλεκπαίδευση την Παρασκευή όλα τα σχολεία στην Αττική

Επίσης, με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν και την Παρασκευή 28/1 τα σχολεία στην Αττική, λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Την απόφαση έλαβε ομόφωνα η Περιφέρεια Αττικής, μετά από διαβούλεση με τους δημάρχους Αττικής «και αφού αξιολογήθηκαν οι δυσκολίες που επικρατούν σε αρκετές περιοχές της Αττικής», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αυτό ισχύει και στις περιπτώσεις που δεν τίθεται ζήτημα πρόσβασης λόγω των καιρικών συνθηκών.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνεται ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και θα ενημερώσουν άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

Κλειστοί θα παραμείνουν πάντως και αύριο, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Εξάλλου, μετά τις 9.00 το βράδυ της Πέμπτης λεωφορεία και τρόλεϊ αποσύρθηαν σταδιακά, εξαιτίας της μεγάλης ολισθηρότητας που παρουσιάζει κατά τόπους το οδικό δίκτυο.

Οι λεωφορειακές γραμμές Αεροδρομίου Χ93,Χ95, Χ96 και Χ97 θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ από τις νυχτερινές γραμμές θα λειτουργήσουν οι εξής:

• 040 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ

• 11 ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ – Ν. ΠΑΓΚΡΑΤΙ – Ν. ΕΛΒΕΤΙΑ μέχρι την πλατεία Πλαστήρα.

• Χ14 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ (EXPRESS)

Με τον κίνδυνο εμφάνισης παγετού στο οδικό δίκτυο να παραμένει αυξημένος και αύριο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, οι γραμμές που εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μετά τις 6.00.

Παράλληλα, η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως την Πέμπτη 27-01-2022 και την Παρασκευή 28-01-2022 τα δρομολόγια του ΤΡΑΜ δεν θα διεξάγονται από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της λειτουργίας, λόγω έκτακτων εργασιών της ΕΥΔΑΠ σε αγωγό που διαπερνά τον τροχιόδρομο πλησίον της στάσης «Ζέφυρος». Θα προηγηθεί σταδιακή απόσυρση των συρμών από το δίκτυο.

Οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό λειτουργούν κανονικά. Οι συρμοί του Μετρό, που κινούνται προς και από το Αεροδρόμιο, πραγματοποιούν όλες τις ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς Κορωπί, Κάντζα και Παλλήνη.

Στο δίκτυο του ΤΡΑΜ έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 7 Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος. Στη γραμμή 6 Σύνταγμα – Πικροδάφνη τερματικός σταθμός είναι η στάση Λ. Βουλιαγμένης.

«Οι προσπάθειες του ομίλου ΟΑΣΑ για τη διεξαγωγή δρομολογίων, όπου αυτό είναι εφικτό, είναι συνεχείς, με προτεραιότητα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων», σημειώνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.


Πηγή