Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Κορινθία: Οι αναρτήσεις του παλαιοχριστιανού στα social media από το λαγούμι -Τα εμβόλια και η συνταγή για χορτόπιτα

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός στην ορεινή Κορινθία, μπορεί να έμενε σε λαγούμι αλλά ήταν ενεργός στα social media, έχοντας λογαριασμούς σε Facebook, Youtube και δικό του blog.

Την Τετάρτη (21/2) ο πατέρας των παλαιοχριστιανών πρόκειται να περάσει από το κατώφλι του ανακριτή με την κατηγορία για απείθεια και παράβαση του νόμου για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών.

Ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μπορεί να δήλωνε αρνητής της τεχνολογίας, ωστόσο εργαζόταν με τηλεργασία για τον δήμο Ερέτριας. Επίσης, έχει δικό του blog, με κείμενα ενάντια στα εμβόλια για την covid-19. Επίσης χρησιμοποιεί δικιά του σελίδα στο YouTube, μέσω της οποίας έδινε συμβουλές ακόμα και για συνταγή χορτόπιτας και τί χόρτα χρειάζεται κάποιος για να την φτιάξει.

Η Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υποχρεώθηκαν να ζήσουν τα μικρά παιδιά τους και στο ότι δεν πήγαιναν σχολείο.

Ο 45χρονος δεν έκρυβε την υποστήριξή του, στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» που τότε βρισκόταν στο κοινοβούλιο.

Οι «ψεκασμένες» αναρτήσεις του παλαιοχριστιανού στο Facebook

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός ήταν ενεργός στο facebook με ψευδώνυμο αναρτώντας δημοσιεύσεις κυρίως συνωμοσιολογικού τύπου μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου, για την ταυτότητα των παλαιοχριστιανών και κατά των εμβολίων.

Θεωρίες συνωμοσίας του 45χρονου για τη Χρυσή Αυγή και τα εμβόλια

Σε ανάρτησή του, σύμφωνα με το Μega, ο παλαιοχριστιανός έγραφε: «Και να τι σήμαινε αυτό που είχε ο πατέρας του Φύσσα. Σύμφωνα με την αντιφασιστική λογική, ο πατέρας του Φύσσα είναι φασίστας, τελικά ένας πρώην ΚΚΕ, ο Ρουπακιάς, μαχαίρωσε έναν αντιφασίστα με φασίστα πατέρα και όλο αυτό έγινε αιτία να ποινικοποιηθεί ο πατριωτισμός στην Ελλάδα… Περίεργο;»

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο παλαιοχριστιανός παρέμεινε στην οργάνωση.

Υπάλληλος του Δήμου Ηλιούπολης είπε: «Τότε ήταν στα φόρτε της η Χρυσή Αυγή. Είχε πάει δύο χρόνια και έσκαβε χωράφια κάτω στη Σπάρτη, γιατί οι Χρυσαυγίτες εκεί πέρα μοίραζαν τρόφιμα. Θυμάστε μια εποχή που η Χρυσή Αυγή μοίραζε τρόφιμα με καμιόνια στον Δήμο Αθήνας; Υπήρχαν χωράφια που καλλιεργούσαν κάτω στην Πελοπόννησο και από αυτά μπορούσαν να συντηρήσουν έναν κόσμο».

Τα επόμενα χρόνια ανέβαζε βίντεο από βουνά και από τα τόξα που έφτιαχνε, ενώ σε αναρτήσεις του έγραφε για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια.

«Στη μετάφραση google αν αντί για την αγγλική λέξη vaccine γράψουμε την ελληνική ”εμβόλιο” τότε η μετάφραση στα ελληνικά μας δίνει τη λέξη… διαόλιο!!! Μετά εγώ είμαι συνωμοσιολόγος» έγραφε τότε.

Στα επεισόδια της Χρυσής Αυγής ο παλαιοχριστιανός

Στο πλευρό του Ηλία Παναγιώταρου στα επεισόδια έξω από το θέατρο Χυτήριο, το 2012, ήταν ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας.

Σε βίντεο από το ρεπορτάζ του Μega φαίνεται ο 45χρονος -τότε 33 ετών- να βρίσκεται σε επεισόδια της Χρυσής Αυγής, ενώ αναφέρεται ότι πήγαινε σε δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης που, όπως λέει το κανάλι, τότε υποστήριζε, και μιλούσε σε συναδέλφους του δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά και μέσα σε αναρτήσεις του στα social media.

Ο 45χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, δήλωνε οπαδός της Χρυσής Αυγής, ενώ ακολουθούσε τον Ηλία Παναγιώταρο ως «μέντορα».

«Θυμάστε τότε που ήταν έντονα τα επεισόδια με τους παλαιοημερολογίτες, που έκλειναν τις εισόδους μπροστά από τα θέατρα… Ήταν μαζί με τους παπάδες ο ίδιος» είπε στο «live news» υπάλληλος του Δήμου Ηλιούπολης.

Στα βίντεο από τα επεισόδια έξω από το θέατρο Χυτήριο είχε καταγραφεί ο παλαιοχριστιανός πολύ κοντά στους τότε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που απειλούσαν και έβριζαν, σε επεισόδια εναντίον του περιεχομένου παράστασης, δίπλα στα μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων που έσκιζαν και ποδοπατούσαν αφίσες.


Πηγή