Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Κορονοϊός Βρετανία: Εισηγήσεις για κλειστά κομμωτήρια για άλλους έξι μήνες

Κορονοϊός Βρετανία: Εισηγήσεις για κλειστά κομμωτήρια για άλλους έξι μήνες

Το σχέδιο εξόδου από το lockdown λόγω κορονοϊού επεξεργάζεται η κυβέρνηση στη Βρετανία, και, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υπάρχουν εισηγήσεις τα κομμωτήρια να μείνουν κλειστά για έξι μήνες ακόμα καθώς δεν φαίνεται να βρίσκεται ασφαλής τρόπος για να επαναλειτουργήσουν.

Όπως γράφει η εφημερίδα Sun, οι ειδικοί εκτιμούν πως είναι αδύνατον να ανοίξουν και πάλι τα κομμωτήρια χωρίς να αυξηθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού. Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε πως δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να παραμείνουν οι χώροι ομορφιάς κλειστοί όσο η επιδημία συνεχίζεται, κάτι που αναμένεται να διαρκέσει και το καλοκαίρι.

Το ίδιο ισχύει για κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων.

Τα κομμωτήρια στη Βρετανία έχουν κλείσει εδώ και έναν μήνα, από τις 23 Μαρτίου, με εντολή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Την ώρα που το σχέδιο σταδιακής άρσης μέτρων είναι υπό επεξεργασία στα χέρια των αρμοδίων, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι φαίνεται να είναι διχασμένοι ως προς τους δείκτες που θα επιτρέψουν την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ θέλει ο δείκτης R0- ο δείκτης που αποτυπώνει τον βαθμό μετάδοσης της νόσου- να είναι όσο πιο μικρός γίνεται, κάτι που σημαίνει πως το lockdown θα πρέπει να παραταθεί.

Την άποψη αυτή συμμερίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

Άλλοι ωστόσο, όπως ο υπουργός Εμπορίου Αλόκ Σάρμα τάσσεται υπέρ της επανεκκίνησης της οικονομίας το συντομότερο δυνατό και με τα περισσότερα δυνατά μέτρα ασφαλείας.

Η έκθεση των ειδικών που συμβουλεύουν τον Μπόρις Τζόνσον αναμένεται στο τέλος του μήνα.


Πηγή