Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κορονοϊός: Κλειστή η Μπόντι Μπιτς στο Σίδνεϊ λόγω κοσμοσυρροής

«Λουκέτο» στη διάσημη πλαζ Μπόντι Μπιτς στο Σίδνεϊ έβαλαν οι αρχές της Αυστραλίας, καθώς είχε γεμίσει κόσμο, παρά την απαγόρευση για μεγάλες συναθροίσεις λόγω του κορονοϊού.

Η παραλία αυτή, η οποία προσελκύει τουρίστες από όλον τον κόσμο, πέραν των κατοίκων της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, είχε τον συνηθισμένο κόσμο για Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν ευρεία συζήτηση σε πανεθνικό επίπεδο.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα το πρωί στην Μπόντι Μπιτς συνιστά την πιο ανεύθυνη συμπεριφορά ανθρώπων που έχουμε δει μέχρι στιγμής», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Νέας Νότιας Ουαλίας Ντέιβιντ Έλιοτ.

Το κλείσιμο του δημόσιου αυτού χώρου «δεν είναι κάτι που κάνουμε επειδή θέλουμε να χαλάσουμε την ατμόσφαιρα», υπογράμμισε και απείλησε να κλείσει κι άλλες παραλίες αν επαναληφθεί η ίδια εικόνα και αλλού.

Η Αυστραλία, η οποία έχει σχεδόν 1.000 κρούσματα της νόσου Covid-19, έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 500 ανθρώπων.

«Είναι μια νόσος που μπορούν να κολλήσουν οι νέοι: μπορεί να νοσηλευτούν, μπορεί να πεθάνουν από αυτή», προειδοποίησε μια γερουσιαστής της πολιτείας, η Κριστίνα Κενίλι.

Μολονότι η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της σε όλους τους ξένους που δεν είναι κάτοικοι της χώρας, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον αρνήθηκε να δώσει εντολή για το κλείσιμο των μη απαραίτητων εμπορικών καταστημάτων, των μπαρ και των εστιατορίων, ή ακόμη για έναν περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, όπως έκαναν άλλες χώρες στον κόσμο.


Πηγή