Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Κορονοϊός: Με 40 νέα κρούσματα στο Τόκιο

Κορονοϊός: Με 40 νέα κρούσματα στο Τόκιο

Η περιφέρεια του Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα 40 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ ο κυβερνήτης του ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή έως την επόμενη χρονιά για να απολαύσουν από κοντά το θέαμα της ανθοφορίας των κερασιών.

Έως χθες στο Τόκιο είχαν καταγραφεί 259 κρούσματα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Το Τόκιο ζητάει από τους κατοίκους του να μείνουν στα σπίτια τους

Η κυβερνήτης του Τόκιο ζήτησε από τους κατοίκους της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας να παραμείνουν στα σπίτια τους αυτό το Σαββατοκύριακο, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο «έκρηξης» της πανδημίας του νέου κορονοϊού, μετά την καταγραφή στην πόλη 41 νέων κρουσμάτων σήμερα.

Η Γιουρίκο Κόικε είπε ότι το Τόκιο, όπου οι αρχές δεν έχουν επιβάλει προς το παρόν δρακόντεια μέτρα περιορισμού όπως σε άλλες μεγαλουπόλεις παγκοσμίως, έχει φθάσει σε «κρίσιμη στιγμή».

«Ζητάμε αμέσως από τους πολίτες να μην βγουν αυτό το Σαββατοκύριακο εάν δεν πρόκειται για επείγουσα ανάγκη» επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Η ίδια προέτρεψε τους κατοίκους της πόλης να εφαρμόσουν την «τηλεργασία», όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και να μην βγουν έξω το βράδυ.


Πηγή