Τετάρτη , 30 Σεπτέμβριος 2026

Κοτζιάς: Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της ΕE

Συνομιλίες με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, έχει ξεκινήσει από χθες το πρωί στην Κρήτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο, πριν πετάξουν για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Συζητάμε ζητήματα που είναι ανοικτά και θέλουμε να τα λύσουμε σήμερα για να αναπτύξουμε προοπτικές για το αύριο. Στο πλαίσιο αυτής της πολύ εντατικής και χωρίς διαλείμματα εργασίας, πήραμε την απόφαση να έρθουμε να επισκεφτούμε τον τόπο, όπου γεννήθηκε ο Δίας και όπου απήγαγε την όμορφη Ευρώπη», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς, προσθέτοντας: «Στον τόπο, όπου ουσιαστικά γεννήθηκε η Ευρώπη, δουλεύουμε με τον συνάδελφό μου, Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας. Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της ΕΕ».

«Μας τιμά το γεγονός ότι μας υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι. Οι υψηλοί προσκεκλημένοι μας θα επισκεφθούν τη σπηλιά του Δία. Κατόπιν, θα γευματίσουμε εδώ στο οροπέδιο και θα επιστρέψουμε για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες», ανέφερε ακόμα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Βρετανοί από το Λονδίνο και οι 5 ύποπτοι που ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε βάση της RAF στη Βρετανία -23 έως 25 ετών, εξετάζεται εμπλοκή του Ιράν

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της φερόμενης «τρομοκρατικής δράσης» στη Βρετανία με …

Daily-News.GR