Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Κοτζιάς: Κίνδυνος στο Αιγαίο από την απειρία των Τούρκων πιλότων

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην Αθήνα το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των Τούρκων πιλότων είναι νέοι που μόλις έχουν βγει από τις σχολές τους, χωρίς πείρα, ή πιλότοι που επέστρεψαν στην υπηρεσία μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ΕΡΤ, ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, τόνισε ότι «εάν δεν αναπτύξουμε τις διπλωματικές μας σχέσεις και δεν φτιάξουμε τα κανάλια επικοινωνίας καλύτερα απ’ ό,τι στο παρελθόν, πάντα μπορεί να γίνει ένα ατύχημα, ένα λάθος», σημειώνοντας ότι μεγάλο ποσοστό των Τούρκων πιλότων είναι πιλότοι που προέρχονται από τις σχολές τους, χωρίς πείρα, είτε πιλότοι που επέστρεψαν στην υπηρεσία.

Απαντώντας σχετικά με τη δική μας αντιμετώπιση και ετοιμότητα, είπε ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι και σοβαροί να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και στο επίπεδο της ψυχραιμίας και στο επίπεδο της άμεσης αντίδρασης» και τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόκληση της Τουρκίας» σε όλα τα επίπεδα «που να μην έχει την κατάλληλη απάντηση. Αυτό που εμείς κάνουμε ως διπλωμάτες είναι να επιδεικνύουμε ψυχραιμία, υπομονή και μακρά πνοή».

localStorage.clear();


Πηγή