Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Κουίκ: Διαπραγματευόμαστε όσο μπορούμε πιο σκληρά και ρεαλιστικά

«Εμείς διαπραγματευόμαστε όσο μπορούμε πιο σκληρά και ρεαλιστικά, χωρίς να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, προσπαθώντας να επιτύχουμε τα λιγότερα δύσκολα μέτρα, όπως και τα καλύτερα δυνατόν αντίμετρα» δήλωσε, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ από το Ηράκλειο, όπου βρίσκεται για την κηδεία της μητέρας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου.

Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Κουίκ τόνισε ότι «το χθεσινοβραδινό Euroworking Group πήγε καλά» και επισήμανε πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με τους θεσμούς, έχοντας κυρίως απέναντί της, τις εμμονές του ΔΝΤ. «Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή η κυβέρνηση δεν στέλνει υπουργούς στο Παρίσι για να πάρει έτοιμες και γραμμένες τις οδηγίες των θεσμών και σε 48 ώρες να επιστρέψουν πίσω για να τις ψηφίσουν στη Βουλή. Γιατί αυτό συνέβαινε στο παρελθόν» προσέθεσε ο κ. Κουίκ.

Ακόμη ανέφερε ότι οι υπουργοί ή υφυπουργοί που δεν μετέχουν των διαπραγματεύσεων καλό θα είναι να αποφεύγουν τα πολλά λόγια, από τη στιγμή που δεν είναι απόλυτοι γνώστες της ύλης και της πορείας των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας πως «προκαλούν σύγχυση και τίποτε άλλο».

Επίσης, είπε πως κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών δεν υπήρξε καμία διαφωνία και σημείωσε: «Καλό θα είναι να αποφεύγονται οι μη ελεγχόμενες πληροφορίες. Δεν αξίζει να διαστρεβλώνουμε την αλήθεια για έναν τίτλο».


Πηγή