Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κουρουμπλής: Η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προαγωγή του ναυτικού επαγγέλματος

Η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προαγωγή του ανθρώπινου κεφαλαίου στο ναυτικό επάγγελμα και στη διασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στα πλοία, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνάντηση που είχε με τον με το γενικό διευθυντή Μεταφορών και Κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Henrik Hololei.

Ο υπουργός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην πρωτοβουλία της ΕΕ να αναδείξει το έτος 2017 ως «Ευρωπαϊκό έτος για τη ναυτιλία», ενώ υπογράμμισε την πάγια πολιτική της Ελλάδας για την υιοθέτηση και εφαρμογή διεθνών κανόνων για ποιοτική ναυτιλία μέσω του διεθνούς οργανισμού με την αναγκαία τεχνογνωσία, του ΙΜΟ.

Προσκάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των επικείμενων πολιτικών συζητήσεων για την επικαιροποίηση των ναυτιλιακών προτεραιοτήτων της Ε.Ε. επί προεδρίας Μάλτας, να υποστηρίξει έμπρακτα το ρόλο του ΙΜΟ επί των περιβαλλοντικών ζητημάτων ως βασικό στοιχείο συγκερασμού της προστασίας του περιβάλλοντος και της υποστήριξης της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη μακροπρόθεσμης υποστήριξης της ευρωπαϊκής ναυτιλίας που αποτελεί βασικό άξονα της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, στη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας τους τόσο στο πλαίσιο των οργάνων της Ε.Ε. όσο και στον ΙΜΟ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας προγραμματίζει να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου προκειμένου να συναντηθεί μεταξύ άλλων με την Επίτροπο Μεταφορών κα Violeta Bulc.


Πηγή