Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Κουρουμπλής: Το πολυνομοσχέδιο του υπ. Ναυτιλίας λύνει θεσμικά ζητήματα

Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, που αφού συζητηθεί στο υπουργικό Συμβουλίου θα κατατεθεί στη Βουλή αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξή του στο κανάλι της βουλής, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι για το πολυνομοσχέδιο αυτό υπήρξε διάλογος με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, ενώ πρόσθεσε ότι λύνει θεσμικά ζητήματα και καθιερώνει, επεκτείνει τις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα.

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είπε ότι έγινε μία πάρα πολύ σοβαρή διαπραγμάτευση ενώ διασφαλίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Για τα υπόλοιπα 10 λιμάνια υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μελέτη για τον τρόπο αξιοποίησής τους.

«Με το ΤΑΙΠΕΔ έχουμε καταλήξει στο ότι τα λιμάνια αυτά δε θα πάνε σε πώληση και ιδιωτικοποίηση, αλλά σε αξιοποίηση, με βάση τις δραστηριότητες για τις οποίες υπάρχει ενδιαφέρον» δήλωσε ενώ αναφορικά για την κρουαζιέρα είπε ότι πάει καλά.

Για το μεταναστευτικό και την αύξηση των ροών από την Τουρκία ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του ότι η Ευρώπη, ακόμη και τώρα, δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος αυτού του προβλήματος και αποδεικνύεται ελλειμματική τουλάχιστον στο να αντιμετωπίσει με συνολικό και συλλογικό τρόπο τα τεκταινόμενα, τα οποία εκδηλώνονται, λειτουργούν, δρουν στις παρυφές της και το πληρώνουν κάποιες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.

Για την κεντροαριστερά είπε ότι ακούγονται πολλοί αφορισμοί. «Δηλαδή δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε άποψη; Είναι δυνατόν Δημοκράτες άνθρωποι να λένε ότι δε μας πέφτει λόγος τι γίνεται και τι θα κάνει η Κεντροαριστερά; Πραγματικά με εκπλήσσει. Εγώ σέβομαι όλους, ο καθένας έχει τη δική του ιστορία, την αξιολογεί η ελληνική κοινωνία και εμένα με αξιολογεί και αυτούς, όλοι κρινόμαστε από την κοινωνία» πρόσθεσε ο υπουργός.

localStorage.clear();


Πηγή