Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κουρουμπλής: 3η Σεπτέμβρη και ερωτοτροπίες με τον Μητσοτάκη είναι μη συμβατά

Τον γεννήτορα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου επικαλείται σήμερα, 3η του Σεπτέμβρη, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, για να απευθυνθεί στους διεκδικούντες την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Ο Ανδρέας, χωρίς υπεκφυγές, θα έλεγε σε όλους στους φιλοδοξούντες για την αρχηγία να διερωτηθούν αν ο πολιτικός λόγος που εκφέρουν παραμένει στις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη. Διότι 3η Σεπτέμβρη και ερωτοτροπίες με την ακρο-νεοφιλελεύθερη Δεξιά και μάλιστα του Μητσοτάκη, είναι απολύτως μη συμβατά» τονίζει ο κ. Κουρουμπλής στη συνέντευξή που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Διαχρονικά αποδεικνύεται στην πράξη ότι η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη εμπεριέχει ένα αξιακό φορτίο που άντεξε στους πολιτικούς κλυδωνισμούς και στους κλυδωνισμούς του χρόνου», σημειώνει ο κ Κουρουμπλης και προσθέτει: «Η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη ήρθε την ώρα που η κοινωνία της Ελλάδας είχε ανάγκη από ένα όραμα μηνυματικό. Όραμα που άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων».

Απαντώντας σε βουλευτές της ΔΗΣΥ που τον χαρακτήρισαν «γενίτσαρο» ο κ. Κουρουμπλής μεταξύ άλλων αναφέρει: «Όταν με διέγραψαν, επέλεξα τη συνεργασία με ένα κόμμα της Αριστεράς, με ένα μικρό τότε κόμμα. Δεν πήγα για να βολευτώ, πήγα για να αγωνιστώ. Δεν προσκύνησα τις κατουρημένες ποδιές της Δεξιάς. Και η κοινωνία με δικαίωσε. Όμως τρέφω κατ’ εξακολούθηση τα ίδια αισθήματα, όχι μόνο για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που μας ακολούθησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τους δεκάδες χιλιάδες άστεγους πολιτικά, όπως και για αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που παρέμειναν στο ΠΑΣΟΚ.

Για τον κ. Κουρουμπλή, «στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού και στη συνείδηση της αντι-δεξιάς, αντι-νεοφιλελεύθερης κοινωνίας, η επιλογή μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν αποτελεί δίλημμα», ενώ σημειώνει ότι «οι εκλογές πρέπει και θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το Σεπτέμβριο του 2019».

Τέλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πρώτη φορά θεσμοθετείται η εισαγωγή στις παραγωγικές Σχολές του Λιμενικού Σώματος μέσω πανελλαδικών εξετάσεων από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και ταυτόχρονα θα υπάρξει αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

localStorage.clear();


Πηγή