Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κουτεντάκης: Η Ελλάδα θα κλείσει το 2016 με το υψηλότερο πλεόνασμα

«Η Ελλάδα θα κλείσει το 2016 με το υψηλότερο πλεόνασμα στην Ευρώπη» τόνισε από το βήμα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Αποστολή στους Δελφούς: Αθηνά Δημητρακοπούλου

«Είναι μια ισχυρή πραγματικότητα και όμως κανείς δε δίνει σημασία. Εκεί πρέπει να δίνει κανείς προσοχή, χωρίς να πανηγυρίζει γιατί τα πλεονάσματα βγαίνουν με δυσκολία» σημείωσε, κάνοντας λόγο για μία επιτυχία, γιατί, όπως είπε, «είχαμε πολλά χρόνια λιτότητα».

«Υπάρχει ένα απλοϊκό παραμύθι ιδιαίτερα διαδεδομένο: η Ελλάδα είναι μια χώρα τεμπέληδων και όλοι οι υπόλοιποι μας πληρώνουν για να καθόμαστε. Είναι μια απλοϊκή απάντηση σε σύνθετα προβλήματα και υπηρετούν το λαϊκισμό. Ας μην αυτομαστιγωνόμαστε ως μια χώρα που τα κάνει όλα λάθος» , ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε σε μια κατάσταση που ο πολίτης θα γνωρίζει που πάνε τα λεφτά του. Με αυτά τα δεδομένα είναι απόλυτα εφικτό να βγει η χώρα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και μπορούμε σύντομα να μιλάμε για μια διέξοδο από το πολύ δύσκολο, πολύ δυσάρεστο καθεστώς», κατέληξε.


Πηγή