Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κουτσούμπας από Σαντορίνη: Το ΚΚΕ δίνει τον αγώνα για να στηρίξει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων

Το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων με όλες του τις δυνάμεις, δήλωσε από τη Σαντορίνη ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Σαντορίνη συναντήθηκε με αντιπροσωπείες συνδικάτων του νησιού, οι οποίες του μετέφεραν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στο νησί.

Οι «απάνθρωπες» συνθήκες εργασίας, το υψηλό κόστος ζωής για τους εργαζόμενους, αλλά και η παντελής απουσία της Επιθεώρησης Εργασίας που ως υπηρεσία δεν υπάρχει στη Σαντορίνη από το 2013, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Παράλληλα, έγινε αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του νησιού και ειδικά σε « ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες όπως παθολόγους, πνευμονολόγους, ενώ ο καρδιολόγος που ήρθε στο νοσοκομείο προ ημερών στάλθηκε μόνο για 15 μέρες».

Κουτσούμπας: «Δίκαιες οι διεκδικήσεις των εργαζομένων»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «τα ζητήματα είναι κοινά για όλους, άσχετα σε ποιόν κλάδο δουλεύει ο καθένας» ενώ «υπάρχει κοινή συνισταμένη που είναι η αιτία των προβλημάτων, που δημιουργεί αυτά τα ζητήματα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «δίκαιες» τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. «Οι διεκδικήσεις σας είναι απόλυτα δίκαιες, δεν υπάρχει περίπτωση κανένας να πει ότι δεν είναι δίκαιες. Το πρόβλημα αρχίζει και δημιουργείται μετά με τα πολιτικά κόμματα, τις κυβερνήσεις, αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες των εργαζομένων και της χώρας στο πως θα τα λύσουν, τι διέξοδο θα δώσουν, τι μέτρα θα πάρουν κι αν θα τα υλοποιήσουν. Τότε αρχίζει το “μεγάλο παραμύθι”: πότε είναι οι αντοχές της οικονομίας, αφού τη μια είναι η κρίση, μετά έρχεται ο πόλεμος, πριν η πανδημία, και οι δυσκολίες δεν τελειώνουν ποτέ», είπε.

Ο αγώνας είναι κοινός

«Απ’ αυτή τη σκοπιά θεωρούμε ότι ο αγώνας είναι κοινός, αυτόν τον αγώνα εμείς ως κόμμα δίνουμε, με αυτές τις δυνάμεις που έχουμε μέσα στη Βουλή, έξω απ’ αυτήν στους αγώνες γιατί θεωρούμε ότι το κύριο είναι ο αγώνας και ο συντονισμός του αγώνα γιατί η αιτία των προβλημάτων των εργαζομένων στη Σαντορίνη είναι κοινή με αυτή που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του γ.γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ:

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Σαντορίνη / Youtube

Πηγή