Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κουτσούμπας: Πάσα στον Ερντογάν η δήλωση Κατσίκη

«Είναι απαράδεκτη η δήλωση του συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ, του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, του κ. Κατσίκη», τόνισε μέσω σχετικής δήλωσής του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ να συμπληρώνει ότι ο βουλευτής των ΑΕΛ «στην ουσία έπαιξε τον ρόλο “λαγού”, αυτή είναι η πιο πιθανή εκδοχή αυτού του ζητήματος και βεβαίως έδωσε πάσα στον πρόεδρο της Τουρκίας, τον γνωστό κ. Ερντογάν έτσι, ώστε να θέσει ξανά διεκδικήσεις, τις τούρκικες απόψεις, την τούρκικη προκλητικότητα και επιθετικότητα απέναντι και στην παράνομη ουσιαστικά κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στην Τουρκία, οι οποίοι πρέπει αμέσως, εδώ και τώρα, να απελευθερωθούν και βεβαίως να συνεχίσει αυτό το ζήτημα των αμφισβητήσεων, των διεκδικήσεων, της προσπάθειας για αμφισβήτηση και αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάννης που βεβαίως είναι σε βάρος και του ελληνικού λαού και του τούρκικου λαού διότι βάζει λαούς, εργαζόμενους ανθρώπους, την νεολαία μας, να σκοτώνονται σε πεδία αύριο πιθανών μαχών».

«Από αυτή τη σκοπιά δεν χρειάζεται εφησυχασμός, χρειάζεται η μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση, κινητοποίηση τόσο ενάντια στην άρχουσα τάξη της Ελλάδας όσο και ενάντια στην προκλητική πολιτική της Τουρκίας και στους συμμάχους τους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι οποίοι δεν προάγουν σε καμία περίπτωση ούτε την ασφάλεια, ούτε την σταθερότητα, ούτε την ειρήνη στην περιοχή, αλλά είναι παράγοντες αποσταθεροποίησης, πολεμικών εμπλοκών, επικίνδυνων σχεδιασμών για όλους τους λαούς της περιοχής» επισήμανε καταληκτικά ο κ. Κουτσούμπας.

localStorage.clear();


Πηγή