Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ καταγράφεται και δημοσκοπικά ως πρώτο κόμμα σε αξιοπιστία -Γνωρίζουν ότι δεν τους είπε ψέματα

Στην αξιοπιστία του ΚΚΕ που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.

«Θα τα καταφέρουμε να φτάσει το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά, παντού», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «με την ανακοίνωση των εκλογών εντάθηκε εκ νέου το δίλημμα περί “σταθερότητας”», τονίζοντας ότι «για τον λαό σταθερότητα είναι να μπορεί να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες».

Ακόμη, είπε ότι ο λαός γνωρίζει από την ίδια του την πείρα «τι σημαίνει “σταθερότητα”, “κοινωνική συνοχή” και όλα τα άλλα που επικαλούνται τα αστικά κόμματα, με τα σταθερά κύματα ακρίβειας, με τους σταθερά καθηλωμένους μισθούς και τη “σταθερή” υλοποίηση του νόμου Βρούτση- Αχτσιόγλου και με το σταθερό ρυθμό των δανείων που “κοκκινίζουν”».

«Με την πολιτική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, όχι μόνο δεν θίγεται, αλλά θωρακίζεται περισσότερο το νομοθετικό πλαίσιο υπέρ των τραπεζών, των “κορακιών” και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ακόμα και οι κρατικές επιδοτήσεις για τους πιο ευάλωτους, οδηγούν στο να πληρώνει ο λαός, με όλους τους τρόπους και από όλες τις τσέπες, για να εξασφαλιστεί ότι θα κερδίζουν οι τράπεζες. Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο που η εκτόξευση των επιτοκίων της ΕΚΤ, δημιουργεί μια νέα γενιά λαϊκών κόκκινων δανείων.

»Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι απορρίπτουν επανειλημμένα τις προτάσεις του ΚΚΕ για απαγόρευση πλειστηριασμών και για ουσιαστική ελάφρυνση του λαού και με διαγραφή τόκων και μεγάλου μέρους του χρέους προς τις τράπεζες», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Είπε, ακόμα, ότι «ο λαός γνωρίζει αυτή τη «σταθερότητα» με τις εντολές για διακοπές ρεύματος, το σταθερό ποσοστό φοροληστείας του λαού, με τη χώρα σταθερά πρώτη σε δαπάνες, σε ποσοστό του ΑΕΠ, για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες και με το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας».

Κουτσούμπας: Περίπτωση ακυβερνησίας έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει

Υπογράμμισε επίσης πως «μετά τις εκλογές είναι προδιαγεγραμμένη η αντιλαϊκή πορεία που θα ακολουθηθεί από την κυβέρνηση οποιασδήποτε σύνθεσης», καθώς όλα τα άλλα κόμματα «είναι δεσμευμένα στους στόχους του κεφαλαίου, τις επιταγές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

«Σε όλους τους τόνους έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό, ότι περίπτωση ακυβερνησίας έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει. Γιατί υπάρχει το κοινό έδαφος πάνω στο οποίο θα φτιαχτεί το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, όπως έχει γίνει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Αυτοί που μιλούν προεκλογικά για τον “κίνδυνο της αστάθειας” και για “περιπέτειες”, όποτε χρειάστηκε τα βρήκαν» σημείωσε.

«Η σταθερότητα που επιδιώκουν είναι σταθερότητα στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, συνεπώς η μεγαλύτερη αστάθεια για τον λαό. Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει να έχει στο πλάι του, όσο γίνεται πιο ισχυρή, εκείνη τη δύναμη που σταθερά και αταλάντευτα τα δίνει όλα για την υπεράσπιση του δίκιου του, μέσα και έξω από τη Βουλή. Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει να έχει ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα στον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολική και ανοίγοντας δρόμο για τη συνολική ανατροπή της. Αυτό είναι και το πραγματικό διακύβευμα τον εκλογών», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφέρθηκε στις αλληλοκατηγορίες των άλλων κομμάτων «για τοξικό κλίμα, ενώ κάθε μέρα ανεβαίνει η σκανδαλολογία», προσθέτοντας «ο ένας βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του άλλου, αφού μιλάμε για ίδιας κοψιάς κόμματα, που αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Και από εδώ φαίνεται η αναξιοπιστία όλων τους για όσα λένε προς τους εργαζόμενους».

«Οι εργαζόμενοι, η νεολαία γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν τους είπε ποτέ ψέματα»

Λέγοντας, στη συνέχεια, ότι το ΚΚΕ καταγράφεται και δημοσκοπικά ώς «πρώτο κόμμα σε αξιοπιστία», υπογράμμισε ότι «οι εργαζόμενοι, η νεολαία γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν τους είπε ποτέ ψέματα. Γνωρίζουν ότι δεν θα προδώσει ούτε θα μεταλλάξει την ψήφο και τη στήριξη που θα του εμπιστευτούν. Αυτή η εκτίμηση για τη δράση, τις θέσεις και τη στάση μας πρέπει και μπορεί να γίνει πράξη ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού. Αυτήν την ψήφο ενίσχυσης έχουμε επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι δε θα την προδώσουμε δίνοντας ανοχή ή πολύ περισσότερο στήριξη σε καμιά αντιλαϊκή κυβέρνηση, όσο κι αν αυτή εμφανίζεται με τη μάσκα της “προοδευτικότητας”».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ακόμα ότι το τελευταίο διάστημα «αρκετά ΜΜΕ, φιλικά τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λένε και ξαναλένε για το ενδεχόμενο ενίσχυσης ακροδεξιών, φασιστικών ομάδων, φτάνοντας σε σημείο που αναρωτιέται κανείς αν τελικά πρόκειται για προειδοποίηση ή για επιδίωξη» και πρόσθεσε:

«Έχουν μάλιστα το θράσος να τους κατατάσσουν και στις αντισυστημικές δυνάμεις, όταν έχει αποδειχθεί τόσο ιστορικά όσο και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ότι πρόκειται για τα καλύτερα μαντρόσκυλα του συστήματος, που δε διστάζουν να διαπράξουν τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα προκειμένου να το υπηρετήσουν. Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για τις σχέσεις αυτών των ομάδων με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, από την προσπάθεια του καταδικασμένου ναζί Κασιδιάρη να βάλει “μπροστινό” του έναν πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να καταφέρει το κόμμα του να κατέβει στις εκλογές, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα;».

«Δεν είναι αυτό, λοιπόν, που τους φοβίζει, ούτε και θα μπορούσε να είναι, αφού αυτοί οι ίδιοι άλλωστε το προωθούν. Αυτό που πραγματικά φοβούνται, είναι η προοπτική, το χειροπιαστό πια ενδεχόμενο, ο θυμός και η αγανάκτηση του λαού και της νεολαίας να μετουσιωθεί, με μαζικούς όρους, σε συνειδητή στάση αμφισβήτησης της πολιτικής και των επιλογών τους. Να γίνει η οργή, δύναμη ανατροπής. Να εκφραστεί και στις εκλογές με εκατοντάδες χιλιάδες νεανικές αντισυστημικές, αγωνιστικές ψήφους στο ΚΚΕ», επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα που βάζει στο επίκεντρο μόνο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Συνδιάσκεψη της ΚΟΑ ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «το ΚΚΕ αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη να ηγηθεί της εργατικής – λαϊκής πλειοψηφίας, να συμβάλλει ως πρωτοπορία στην ανατροπή του σημερινού συσχετισμού. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη όχι μόνο να είναι μπροστά στους αγώνες για να αποκρούονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπώνται κατακτήσεις, να ακούγεται η αλήθεια κόντρα στη λάσπη και το βούρκο της κυρίαρχης προπαγάνδας. Αλλά, κυρίως για να συνειδητοποιήσει ο λαός τη μεγάλη δύναμη που έχει, για να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του».

«Το ΚΚΕ είναι έτοιμο από σήμερα για να συμβάλλει, να πάρει μέρος σε μια γνήσια εργατική εξουσία, σε μία εξουσία του λαού που θα κάνει αυτός κουμάντο. Έχει πρόγραμμα που βάζει στο επίκεντρο μόνο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, που ξεμπερδεύει με τους κηφήνες που ζουν από την εργασία των πολλών. Με πρωταγωνιστή το λαό και ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό μπορούμε να πάρουμε ανάσες ανακούφισης, να παρεμποδίσουμε – καθυστερήσουμε – ανατρέψουμε, παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να έχουμε νέες κατακτήσεις, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές και ανατροπές μέσα από τη σύγκρουση με το σύστημα της σημερινής άρχουσας τάξης και το κράτος της, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας», επισήμανε καταληκτικά στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.


Πηγή